Compacte vacuümheffer

Een nieuw product van HPS Techniek is de Vacuhandy. Dit is een compacte vacuümheffer, die in combinatie met een RedRooster TTM140 klimtakel handig is bij het handelen van producten en halffabrikaten.

De combinatie van hijsvoorziening en hijsmiddel biedt een groot bedieningsgemak. De functies hijsen/dalen en vacuüm aan/uit zijn eenvoudig te bedienen. Daarnaast biedt de Vacuhandy alle vereiste veiligheden, een elektrisch waarschuwingssysteem dat tijdig een licht- en geluidsignaal afgeeft bij onvoldoende vacuüm en/of vacuümverlies, een mechanische vacuümmeter en een lastschakelaar die het per abuis uitschakelen van het vacuüm onmogelijk maakt. De Vacuhandy kan met verschillende zuignappen worden uitgerust, zodat voor veel toepassingen een passende oplossing kan worden geboden.

Na de lancering van de Vacuhandy in een eerste bestelling van tien stuks bij een productiebedrijf in het westen van het land, heeft HPS Techniek hier inmiddels ook al een vervolgorder voor de levering van nog eens 24 stuks Vacuhandy’s ontvangen.

HPS Techniek in Hoornsterzwaag ontwerpt en levert producten om zwaar werk lichter te maken. Veel van deze producten worden in eigen huis ontworpen en gefabriceerd.

Zo levert het bedrijf onder andere kolom- en wandzwenkkranen, speciale hijstraversen en hijsklemmen onder de naam HPS Equipment. Daarnaast is HPS Techniek de exclusieve vertegenwoordiger voor Vaculift Vacuümheftechniek (onder andere zelfaanzuigende vacuümheffers), Palamatic Handling Systems (slangheffers voor het heffen van onder andere dozen, zakken, vaten en houtplaten) en Movomech aluminium hijsrailsystemen.

HPS Techniek
TIV Gorinchem 2011 standnummer 164

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Konecranes maakt kranen nog intelligenter

21-07 Konecranes heeft zijn Smarton heavy duty bovenloopkraan, die hijst van 6,3 tot 250 ton…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen