ConstruSteel zorgt voor efficiency en overzicht

ConstruSteel in Nijverdal is een internationaal softwarehuis, dat ERP- en CAD/CAM-software ontwikkelt voor de metaal- en staalconstructiebranche. Van het in eigen beheer ontwikkelde ERP-systeem wordt op METAVAK Hardenberg ConstruSteel V9 gelanceerd met tal van nieuwe mogelijkheden.

De ConstruSteel software kenmerkt zich door een unieke opzet die is afgestemd op de werkwijze van metaal- en staalconstructiebedrijven. Hierdoor is het mogelijk om zowel de bedrijfsprocessen (ERP) als de productieautomatisering (CAD/CAM) naadloos op elkaar aan te laten sluiten. De totaaloplossing is een bedrijfsbeheersysteem voor alle afdelingen: kostprijscalculatie, verkoop, planning, projectbeheer, werkvoorbereiding, inkoop, tijdregistratie, ritregistratie, personeelsbeheer, facturatie en agenda. De complete project-, uren- en bedrijfsadministratie wordt dankzij deze werkwijze efficiënter en overzichtelijker.

Flexibele bouwstenen
Dankzij afzonderlijke bouwstenen kan de software optimaal afgestemd worden op de klanten. Een losse bouwsteen kan als stand-alone pakket functioneren, maar bij een combinatie van modules wordt informatie automatisch hergebruikt. Door deze flexibele modulaire opzet past het systeem zowel bij het MKB als bij grote bedrijven.

ConstruSteel ERP is een open systeem, waarbij uitwisseling met andere softwaresystemen zoals 3D BIM (Bouw Informatie Model) en CNC-machines standaard mogelijk is. Het 3D BIM-model kan zowel gebruikt worden voor grafisch calculeren als het inlezen van materiaalstaten tijdens de werkvoorbereiding. Tevens kan 4D gewerkt worden: de voortgang van het project wordt visueel getoond in het 3D model. Door middel van postprocessoren kunnen CNC machines aangestuurd worden vanuit de werkvoorbereidingsmodule.

Voor de staalbouwbranche is een productiemanagementsysteem-module ontwikkeld, die zich onderscheidt door gespecialiseerde oplossingen voor de productie van staalconstructies. Belangrijke processen zijn het optimaliseren van de materiaalbehoefte, het aansturen van machines en het plannen van projecten en logistieke bewegingen. Dankzij geavanceerde CAD/CAM koppelingen kunnen CNC-machines optimaal renderen.

ConstruSteel distribueert haar software via een netwerk van agenten, resellers en businesspartners wereldwijd. Aan dit netwerk is onlangs een softwarepartner/dealer in Rusland toegevoegd.

ConstruSteel
METAVAK Hardenberg 2011, Standnummer 670

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X