Dak hoeft niet omhoog bij werpstralers met gedeeld bekerwerk

0

Regelmatig is de hoogte van de elevator en gritreiniger een probleem bij de plaatsing van werpstraalinstallaties. Gevolg is dat er een put en/of verhoging op het dak noodzakelijk is. Leering-Hengelo heeft als dealer van Turbotecnica een oplossing voor dit probleem in de vorm van een ‘gedeeld bekerwerk’.

Het straalmiddel wordt normaliter door de elevator omhoog getransporteerd waarna het via de gritreinger en bunker weer bij de werpwiel(en) komt. In het geval van een gedeeld bekerwerk zijn de gritreinger en bunker lager geplaatst en wordt het gereinigde straalmiddel via een tweede elevator met dwarstransport naar de werpwiel(en) getransporteerd. De  hoeveelheid straalmiddel die door de tweede elevator en dwarstransport wordt getransporteerd, is groter dan er door de werpwiel(en) benodigd is. Op deze manier is de toevoer gewaarborgd en gaat het teveel aan straalmiddel terug naar de machine.

Turbotecnica is fabrikant van alle soorten werpstraalinstallaties en een gedeeld bekerwerk is in principe toepasbaar op alle uitvoeringen. Onlangs heeft Leering-Hengelo een doorloop werpstraalinstallatie geleverd met zestien werpwielen met aan beide kanten van de installatie een gedeeld bekerwerk en onderlinge nivellering van het straalmiddel.
Naast de genoemde uitvoering zijn de installaties tevens leverbaar met ATEX certificering, werpwielen met gebogen schoepen (= meer straalintensiteit) en klantspecifieke wensen.