Dealers EWM lasapparatuur werken samen met RobWelding

0

De EWM dealers Hatek, Kumoweld en IPS lastechniek hebben een samenwerkingsverband opgezet met lasrobotspecialist RobWelding. De combinatie robot- en lastechnische kennis zal volgens de betrokkenen resulteren in productieverhoging, kostenverlaging en kwaliteitsverbetering.

De gepatenteerde lasprocessen Force-Arc en Cold-Arc van EWM kunnen bij het gerobotiseerd lassen belangrijke voordelen opleveren. Concreet ziet de samenwerking er als volgt uit. Hatek, Kumoweld en IPS lastechniek stappen bij lasrobot-interesse van hun klanten naar RobWelding. Samen leveren ze een turnkey oplossing met een ABB-robot lasrobot, EWM lasapparatuur en Dinse lastoortsen. De EWM-dealers blijven hun klanten de service leveren. Dinse produceert robottoortsen, die een oplossing bieden voor moeilijk bereikbare lasposities.

De EWM-dealers kunnen dankzij het samenwerkingsverband dus adequaat inspelen op lasrobot gerelateerde vragen. En ABB, Dinse, EWM en RobWelding zijn hierdoor direct in beeld bij de bedrijven die een lasrobot overwegen.