Demo Days stemmen Haas Automation positief

Duizenden klanten van Haas Automation hebben tussen september en eind november 2010 machines van de nieuwe generatie Haas CNC-bewerkingsmachines in actie gezien op vijftig verschillende locaties in twintig Europese landen.

“We hebben onze klanten op onze Demo-days laten zien dat Haas steeds verder blijft innoveren, zelfs in de zwaarste economische crisis sinds ons bestaan,”zegt Alain Reynvoet, sales director bij Haas Automation Europe HAE). “Uit de enthousiaste reacties van de klanten op onze nieuwe, herontworpen en verbeterde Haas-producten blijkt duidelijk dat ze op zoek zijn naar betere, snellere en goedkopere CNC-bewerkingsmachines.”

De Demo Day in de showroom van het hoofdkantoor in Brussel kende een opkomst van bijna tweehonderd bezoekers, waaronder een aantal Nederlandse klanten. “We zijn heel tevreden over het aantal bezoekers”, aldus Reynvoet, “niet alleen in Brussel, maar in heel Europa. We merken sinds enkele maanden een aanzienlijke heropleving in onze verkoopcijfers. Natuurlijk is dit voor een groot deel toe te schrijven aan het algemene herstel in de meeste belangrijkste Europese markten, maar we zijn ervan overtuigd dat we marktaandeel aan het winnen zijn onze nieuwe generatie machines net op het juiste moment te hebben gelanceerd. De lancering kwam net op het moment dat bedrijven hun investeringsprogramma’s hervatten en op zoek waren naar machines met de beste prijs-prestatieverhouding en de beste ondersteuning om een maximale return-on-investment te realiseren.”

En het zijn niet alleen metaalbedrijven die enthousiast zijn over de nieuwe Haas machines. De Demo Day-evenementen hebben ook geleid tot een toename van het aantal vragen van Europese scholen en universiteiten over het HTEC-programma (Haas Technical Education Centre). “Leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten waren talrijk aanwezig op de evenementen”, zegt Bert Maes, HTEC Coordinator bij HAE. “De vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen konden live demonstraties op de nieuwe machines bijwonen. Ook konden ze spreken met hun lokale HFO’s en onze HTEC Industry Partners over hoe ze kunnen deelnemen aan het HTEC-programma. We eindigen dit jaar met 44 onderwijsinstellingen in het Europese HTEC-netwerk. Mede dankzij de Demo Day-evenementen hebben tal van andere onderwijsinstellingen interesse om volgend jaar ook deel te nemen aan het programma.”

Haas wordt in Nederland verkocht door de Haas Factory Outlet van Landré in Vianen (UT)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Extreme precisie en uitgekiende logistiek voor drijvend windpark

07-12 Het windpark zal bestaan uit elf drijvende windmolens met een totale capaciteit van 88…

Verspanen

Voorinstelapparaat is sleutel tot precisie

07-12 Tijdens de Precisiebeurs medio november bracht Special Tools Benelux, de Nederlandse vertegenwoordiging van Nikken,…

Automatisering

Mitutoyo voert optische inspecties uit met cobot

07-12 Deze lens stelt niet scherp op slechts één brandpuntsafstand, maar op een groot aantal…

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

Toeleveren

Precisie en vibratie gaan samen dankzij optimale demping

07-12 De ISOTablA van Fabreeka is een tafelplatform dat dankzij de actieve demping bij uitstek…

Toeleveren

AM-keten naar wereldmarkt

07-12 “Met dit partnership willen we elkaar versterken en steunen in het realiseren van onze…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Personeel en Opleiding

Meer samenwerking in MVO-convenant

07-12 Ondanks de uitdagingen werkten de partijen het afgelopen jaar zowel individueel als collectief aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen