Demo Days stemmen Haas Automation positief

0

Duizenden klanten van Haas Automation hebben tussen september en eind november 2010 machines van de nieuwe generatie Haas CNC-bewerkingsmachines in actie gezien op vijftig verschillende locaties in twintig Europese landen.

“We hebben onze klanten op onze Demo-days laten zien dat Haas steeds verder blijft innoveren, zelfs in de zwaarste economische crisis sinds ons bestaan,”zegt Alain Reynvoet, sales director bij Haas Automation Europe HAE). “Uit de enthousiaste reacties van de klanten op onze nieuwe, herontworpen en verbeterde Haas-producten blijkt duidelijk dat ze op zoek zijn naar betere, snellere en goedkopere CNC-bewerkingsmachines.”

De Demo Day in de showroom van het hoofdkantoor in Brussel kende een opkomst van bijna tweehonderd bezoekers, waaronder een aantal Nederlandse klanten. “We zijn heel tevreden over het aantal bezoekers”, aldus Reynvoet, “niet alleen in Brussel, maar in heel Europa. We merken sinds enkele maanden een aanzienlijke heropleving in onze verkoopcijfers. Natuurlijk is dit voor een groot deel toe te schrijven aan het algemene herstel in de meeste belangrijkste Europese markten, maar we zijn ervan overtuigd dat we marktaandeel aan het winnen zijn onze nieuwe generatie machines net op het juiste moment te hebben gelanceerd. De lancering kwam net op het moment dat bedrijven hun investeringsprogramma’s hervatten en op zoek waren naar machines met de beste prijs-prestatieverhouding en de beste ondersteuning om een maximale return-on-investment te realiseren.”

En het zijn niet alleen metaalbedrijven die enthousiast zijn over de nieuwe Haas machines. De Demo Day-evenementen hebben ook geleid tot een toename van het aantal vragen van Europese scholen en universiteiten over het HTEC-programma (Haas Technical Education Centre). “Leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten waren talrijk aanwezig op de evenementen”, zegt Bert Maes, HTEC Coordinator bij HAE. “De vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen konden live demonstraties op de nieuwe machines bijwonen. Ook konden ze spreken met hun lokale HFO’s en onze HTEC Industry Partners over hoe ze kunnen deelnemen aan het HTEC-programma. We eindigen dit jaar met 44 onderwijsinstellingen in het Europese HTEC-netwerk. Mede dankzij de Demo Day-evenementen hebben tal van andere onderwijsinstellingen interesse om volgend jaar ook deel te nemen aan het programma.”

Haas wordt in Nederland verkocht door de Haas Factory Outlet van Landré in Vianen (UT)