Derde generatie Osseman grijpt haar kans

Ruim twintig jaar geleden nam Bart Osseman het bedrijf van zijn vader over. En nu heeft hij dat zelfde bedrijf per 1 juli overgedragen aan zijn dochter Susanne en haar partner Edwin van Lieshout. Daarmee staat de derde generatie Osseman aan het roer van de gelijknamige toeleverancier in Oss.

Diezelfde kans geeft hij nu ook aan zijn dochter en haar vriend. Het is een bewuste keuze om dat nu te doen, al had dat qua leeftijd nog niet gehoeven. Bart is nog maar 54 en had nog jaren door kunnen gaan. “Maar dit is een goed moment om de zaak over te dragen”, zegt hij. “We hebben de crisis achter ons gelaten en een duidelijk opgaande lijn te pakken. Maar belangrijk is vooral dat Susan (26) en Edwin (33) nu op een leeftijd zijn, dat ze de power en de spirit hebben om het bedrijf door te ontwikkelen en verder te laten groeien. Bovendien is dit een goed signaal naar de klanten. Verjonging in de bedrijfsleiding geeft hen de zekerheid dat de continuïteit van het bedrijf is gewaarborgd. Ik draag Osseman BV daarom met een gerust hart over. Ik hoop dat mijn opvolgers het beter doen dan ik.”

Totaalleverancier van RVS

Ondertussen heeft Bart het zelf ook niet slecht gedaan. Hij heeft Osseman, opgericht in 1951, doorontwikkeld tot een flexibele en betrouwbare totaalleverancier van RVS producten. De vader van Bart was een van de eersten die wel brood zag in het toeleveren van RVS producten aan de voedingsmiddelenindustrie, die tot dan toe gewend was aan gegalvaniseerde producten. Tot op de dag van vandaag is het be- en verwerken van RVS de specialiteit van Osseman. Daarmee richt het bedrijf zich op klanten in vooral de chemische- en farmaceutische industrie, de voedings- en genotsmiddelenindustrie de metaalindustrie, de apparatenbouw en de machinebouw. Osseman produceert hiervoor onder meer inrichtingen (bordessen, trappen, leuningen et cetera), transportsystemen, gebruiksvoorwerpen, wandbeplatingen en luifels.

Het accent ligt op plaatwerk en constructiewerk. Osseman beschikt over machines voor lasersnijden, knippen, kanten, ponsnibbelen, uithoeken en walsen. Ook kan het bedrijf zagen, boren en lassen en op bescheiden schaal verspanen: draaien, tappen en uithollen. De finishing – essentieel bij RVS, waar uitstraling vrijwel altijd telt – wordt eveneens in eigen huis gedaan met behulp van een moderne straalcabine voor glasparelstralen. Deze cabine meet 8 x 4 meter. Osseman heeft geïnvesteerd op buitensporige maten, dat geldt ook voor de lasersnijmachine, die een werkbereik van 4 x 2 meter heeft. Zo onderscheidt het bedrijf zich van de concurrentie.

Gezond bedrijf

Bart Osseman laat een gezond bedrijf achter met negen voornamelijk jonge medewerkers en een machinepark waarmee zijn opvolgers enkele jaren vooruit kunnen. Hier mogen Susanne en Edwin nu hun tanden in zetten. Beiden kennen het bedrijf van binnen en van buiten en hebben alles meegemaakt. Susanne is ’tussen de krullen’ geboren, Edwin werkt er al 17 jaar, sinds 2003 als chef werkplaats. Susanne, die een hbo-opleiding recht, management en economie heeft afgerond, neemt alle administratieve werkzaamheden voor haar rekening. Edwin, in het bezit van een mts-diploma, doet de verkoop, werkvoorbereiding, het aansturen van de productie en de nacalculatie. Bart blijft op achtergrond actief als adviseur en zijn vrouw Carla blijft de boekhouding doen.

De eerste veranderingen onder het nieuwe bewind zijn reeds zichtbaar. Het bedrijfspand wordt verbouwd en heringericht om de logistiek te verbeteren en daarmee de efficiency van het productieproces op te voeren. Eén ding zal in ieder geval niet veranderen, zo weten Susanne en Edwin heel zeker: “Osseman blijft een flexibele en betrouwbare leverancier, die kwaliteit levert tegen een goede prijs.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Toeleveren

VMT Groep is nu VMT Companies

13-09 De naamswijziging onderstreept dat de focus van het bedrijf verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner.…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Plaatbewerking

Dumaco Kampen pakt groeikansen

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen