Dertig nieuwe CNC-vakmannen en één vrouw

Met een feestelijke diploma-uitreiking in de Gieterij in Hengelo hebben 31 deelnemers, die de STODT BBL-opleidingen verspaning niveau 2, 3 en/of 4 hebben gevolgd, hun opleiding afgesloten. Ze hebben allemaal de basis gelegd voor een toekomst als CNC vakman of vrouw.

Een primeur was dat in het kader van ‘hoge hakken in de techniek’ voor het eerst een diploma Sprint BBL 3 is uitgereikt aan een dame van 20 jaar. De Sprint BBL 3 biedt in één jaar vakmanschap. Opvallend was het grote aantal deelnemers vanuit ‘vakvreemde’ gebieden (onder andere administratie, CIOS en bouw). Deze deelnemers zijn in het BBL 3 schakelprogramma zij-instromers klaargestoomd voor deelname aan Sprint BBL 3. Ook zij mochten het diploma voor Sprint BBL3 in ontvangst nemen.

Deelnemers met een HAVO/VWO of BOL 4 werktuigbouw-diploma kunnen in een combi-opleiding het diploma BBL 3/4 in twee jaar behalen. Eén van de Sprint BBL 3 allround CNC verspaners kandidaten met een BOL 4 werktuigbouwdiploma is het afgelopen jaar al gestart met deze combi-opleiding.

Een aantal geslaagden van de Sprint BBL 3 gaat in september 2012 van start met de BBL 4 Moderne productietechnologie, om zich verder te specialiseren in de moderne verspaning.

De Sprint BBL 3 Allround Verspaner CNC en BBL 4 Moderne productietechnologie gaan opnieuw van start in september. De BBL niveau 2 kent meerdere instapmomenten per jaar. Aanmelden kan online via www.stodt.nl. Vanaf september wordt de opleiding Sprint BBL 3 Allround verspaner CNC voor het eerst ook in Midden en Zuid-Nederland aangeboden in een speciaal programma.

De BBL verspaning bestaat bij STODT voor het grootste deel uit praktijk. De deelnemers werken aan professionele CNC productiemachines. Hierbij worden deelnemers opgeleid op het gebied van draaien of frezen met machines voorzien van een besturing van Fanuc, Siemens of Heidenhain. Er is veel ruimte voor vragen rondom actuele praktijksituaties en het uitwisselen van tips en trucs bij bepaalde vaardigheden. 30% van de opleiding bestaat uit vakinhoudelijke theorie.

Vanaf september biedt STODT ook de Sprint BBL Allround Plaatbewerker aan. Deze 1-jarige opleiding is uniek in Nederland en wordt met moderne plaatbewerkingsmachines uitgevoerd.

De eerstvolgende voorlichtingsbijeenkomst BBL-opleidingen is 6 september van 15.30 tot 17.00 uur. Meer informatie, exacte data op de website van STODT.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Hoffmann Group betrekt nieuwe huisvesting

09-11 De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X