Divisie Industrial Services stuwt winst Aalberts Industries

Aalberts Industries heeft in 2010 de winst meer dan verdubbeld. Het nettoresultaat van de industrieel toeleverancier is uitgekomen op 117,3 miljoen euro. Vooral de divisie Industrial Services droeg sterk bij aan het resultaat.

Jan Aalberts, president en CEO: “De onderneming heeft zich in 2010 goed hersteld en verder ontwikkeld. Onze verwachting was dat wij op basis van onze voortgezette strategie en bedrijfsvoering versterkt uit de moeilijke marktsituatie van 2009 zouden komen. Die verwachting is bewaarheid.”

Aalberts profiteerde van de goede gang van zaken bij de divisie Industrial Services, waar de omzet steeg met 29 procent. Dat was met name te danken aan de toegenomen vraag vanuit de halfgeleider-, automobiel- en precisiemachinebouwindustrie. Vooral vanuit de Duitse autosector ging de vraag sterk omhoog. Bij de divisie Flow Control bleef de markt voor woningbouw op een laag niveau en lieten de renovatie- en onderhoudsmarkten een stabiel beeld zien. In Scandinavië was sprake van verbeterde marktomstandigheden, maar in Portugal en Spanje bleven de condities slecht en in Groot-Brittannië bleef de woningbouw- en commerciële gebouwenmarkt op een laag niveau. In Oost-Europa trokken de verkopen aan en in Duitsland werd groei behaald. In de Verenigde Staten gaf de overname van Conbraco een positieve impuls, aldus Aalberts, die zegt onverminderd vast te houden aan de strategie en doelstellingen: “We blijven scherp op de kosten letten, steken extra energie in de verdere uitbouw van onze commerciële activiteiten en zetten ons steeds weer in om onze klanten met hoogwaardige, innovatieve producten en uitstekende service terzijde te staan. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook in 2011 het vertrouwen dat klanten en partners in ons stellen waar kunnen maken.”

Kartelzaak

Aalberts maakte bij de presentatie van de jaarcijfers voorts bekend dat het Europees Hof in Luxemburg op 24 maart uitspraak zal doen over de kartelzaak waarbij ook Aalberts Industries zou zijn betrokken. De Europese Commissie legde Aalberts in 2006 een boete op van 100,8 miljoen euro wegens de vermeende deelname aan een kartel voor koperfittingen. In totaal werden dertig bedrijven beboet voor in totaal 314,7 miljoen euro. Aalberts ging in beroep tegen de boete. Naar eigen zeggen werden zelf geen mededingingsregels overtreden en zijn geen inspecteurs over de vloer geweest. De boete heeft betrekking op dochterbedrijven van Aalberts in Duitsland en Frankrijk en daaraan gerelateerde, van derden gekochte ondernemingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen