DMG belicht alle facetten van 5-assig frezen

Voor degenen die met alle ins en outs van het simultaan 5-assig frezen willen kennismaken organiseert DMG Nederland op 22 en 23 juni een technologieseminar. Dat gebeurt in samenwerking met vijf partners.

Theorie en praktijk komen tijdens het seminar, dat een dag duurt, evenwichtig aan bod in drie ’technologieblokken’ met technische voordrachten en drie machinedemonstraties. Het onderwerp wordt niet alleen vanuit het standpunt van de machineleverancier belicht, maar ook vanuit de visies van de partners die elk vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan een succesvolle 5-assig verspaning. Zo gaat CAD/CAM-ontwikkelaar Tebis in op software, behandelen Paul Horn en LMT de toepassing van verschillende gereedschappen en Haimer de opspantechniek, zal Heidenhain de besturingsaspecten bespreken en deelt Castrol haar kennis op het gebied van het koelen en smeren. Het seminar begeleidt de deelnemers tijdens het gehele ontwikkelingsproces van een werkstuk uit CK45, vanaf programmering, via gereedschapkeuze, opspannen en balanceren tot aan meten en afwerking.

Tijdens het seminar wordt onder andere aandacht besteed aan de mogelijkheden van het frezen en boren bij het 5-assig frezen, aan de grote stabiliteit die ook bij dit proces gegarandeerd kan worden en aan de hoge dynamica die door de lineaire motortechnologie wordt ondersteund. Ook komt de CAD/CAM-technologie die zorgt voor een proceszekere fabricage aan bod, evenals de besturingstechniek die van invloed is op de productiviteit bij het 5-assig frezen. Voorts worden de deelnemers ingewijd in alle geheimen van het spannen alsmede het zeer nauwkeurig krimpen en balanceren van de gereedschappen. Tevens wordt duidelijk gemaakt hoe innovatieve geometrieën bij het circulair spiegleuffrezen, kotteren en contourfrezen een bijdrage leveren aan de optimalisering van het verspaningsproces. Ten slotte komen ook moderne snijstoffen en coatings aan bod.

De demonstraties worden gegeven op een DMU 60 eVo bewerkingscentrum. Deze nieuwste loot aan de DMU eVo-stam van DMG biedt samen met het grotere model (80 eVo) een goede instapmogelijkheid voor 5-assige bewerking. Na een redesign is de machine uitgevoerd als ‘gantry’-constructie waardoor de stijfheid en precisie verder zijn verhoogd. Met het oog op automatisering biedt deze ‘geoptimaliseerde’ gantry een verbeterde toegankelijkheid ook vanaf de zijkant in combinatie met grotere asverplaatsingen en een grotere bewerkingsruimte bij een geringer vloeroppervlak. De machine is voorzien van een zwenkdraaitafel voor simultane 5-assige bewerking. Standaard worden de assen met kogelomloopspillen aangedreven. Om de productiviteit verder op te voeren kunnen de X- en Y-as als optie lineair worden aangedreven. Ook optioneel is een palletwisselaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Design van GARANT producten opnieuw bekroond

02-02 In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de…

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Verspanen

Nieuwe generatie pneumatische klemmen

15-11 Hiermee biedt Schunk meer oplossingen en prestaties voor het opspannen van werkstukken in het…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Verspanen

Gressel brengt flexibiliteit en eenvoud in geautomatiseerd opspannen

29-06 Volgens Gressel combineert de RC-2 robotmodule de voordelen van directe robotbelading met die van…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X