Dormac presenteert flexibele productiecel op METAVAK

0

Dormac CNC Solutions presenteert op de komende METAVAK Hardenberg (5 tot en met 7 april) een Doosan DNM400a freesmachine met automatische werkstukbelading. Hiervoor is een laad- en losrobotcel van BMO aan de freesmachine gekoppeld.

Deze flexibele beladingscel kan zowel voor product- als palletbelading worden ingezet en is door de korte omsteltijd geschikt voor zowel grote als kleine series. Met deze productiecel speelt Dormac in op de vraag naar flexibele automatiseringsoplossingen voor kleine serieproductie in de verspaning.

De Doosan DNM400a freesmachine is uitgevoerd met lineaire geleiding waarmee ijlgangsnelheden tot 36 m/min mogelijk zijn. Mede daardoor behaalt deze Doosan freesmachine ruim 19% tijdwinst op ´non-cutting time´ en 16% winst op ´cutting time´. Met een tafelgrootte van 920 x 435 mm en een maximaal werkstukgewicht van 600 kg kan deze Doosan volgens Doosan het beste worden omschreven als ´een snelle, universeel inzetbare freesmachine met een perfecte prijs-/kwaliteitsverhouding´.

Dormac, leverancier van machines en automatiseringssystemen voor de verspaning, maakt op METAVAK tevens promotie voor de TEQQ‘s Integrated Product Handler. (www.teqq.nl) Dit werkstuk in- en uitnamesysteem is specifiek ontwikkeld voor automatisering voor kleine tot middelgrote series op bestaande freesbanken.

Een grijper en klem die door de spil wordt bedient, vormt de basis van het systeem waarmee de freesproductie zonder hoge investeringen, leertrajecten en omsteltijden geautomatiseerd kan worden. Het geavanceerde klem-/grijpersysteem is geschikt voor producten tot 200×250 mm.