Draadsnijtap Dormer voor breed scala materialen

0

Dormer breidt het programma ‘multi-material tools’ uit met nieuwe draadvorm tappen en draadsnijtappen voor verschillende draadsoorten.

Onder het submerk Spectrum beantwoordt Dormer met deze introducties aan de groeiende vraag naar breed inzetbare snijgereedschappen met een hoge productiviteit in een breed scala aan materialen. De Spectrum draadsnijtappen worden vervaardigd uit poedermetallurgisch staal of uit HSCo, voor een hoge stabiliteit en sterkte van de snijkant. Ze zijn voorzien van de benodigde oppervlaktebehandelingen of coatings om een vloeiende snijbewerking te realiseren bij minder snijkantsopbouw.

Om een continu productieproces te ondersteunen worden alle gespiraliseerde Spectrum tappen uitgevoerd met een 3 radii profiel en een constante spaanhoek. Dit resulteert in de vorming van makkelijk af te voeren regelmatige, slanke spanen.

De Spectrum draadvormtappen bieden een spaanloze bewerking en een sterkere schroefdraad voor gaten tot 3.5xD. Het draadprofiel genereert weinig draaimoment waardoor een langere standtijd wordt bereikt met uitstekende oppervlaktekwaliteit en minimale kans op breuk.

Het feit dat de tap toegepast kan worden voor zowel blinde als doorlopende gaten verhoogt de inzetbaarheid verder.