Draagbaar Caddy lasapparaat laat zich makkelijk instellen

0

Esab heeft de Caddy serie lasapparaten uitgebreid met de Caddy Mig C200i. Het is de eerste draagbare Caddy die gebruik maakt van de automatische instellingtechnologie QSet. Hiermee kan de gebruiker met minimale inspanning de kortsluitboog instellen.

Nadat de materiaalsoort is ingesteld dient de gebruiker slechts de dikte in te stellen door middel van de intuïtieve gebruikersinterface. Het QSet systeem zal automatisch de korte boog lasparameters optimaliseren. QSet zorgt daarna dat de optimale instelling behouden blijft zelfs wanneer de instelling voor de plaatdikte veranderd wordt. Het resultaat is één regelknop voor een constante en optimale laskwaliteit voor alle plaatdikten. QSet is geschikt voor alle materiaal- en gascombinaties.

Deze Caddy Mig C200i is geschikt voor een brede reeks montage-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden, is compact en lichtgewicht en heeft een ingebouwde draadaanvoer voor een 200mm spoel. Dit nieuwe apparaat kan gebruikt worden voor het lassen van staal, aluminium en roestvast staal, en is verder geschikt voor Mig hardsolderen. Er kan tevens gebruik gemaakt worden van zowel massieve draden als gasloze gevulde draden.

Het lage gewicht van 11,5kg zorgt er samen met het zorgvuldig ontworpen laskabelbeheersysteem voor dat de Caddy Mig C200i en de laskabels veilig en snel verplaatst kunnen worden. Het nieuwe ontwerp maakt tevens gebruik van een reeks geavanceerde materialen die voor een lichtgewicht, duurzame en stootbestendige behuizing zorgen. Verder wil de mogelijkheid om het apparaat te gebruiken samen met een éénfase netvoeding of een draagbare generator zeggen dat de Caddy Mig C200i bijna overal gebruikt kan worden. Doordat er zorgvuldige aandacht is besteed aan de Power Factor Correction (PFC) en de resonantie bij het ontwerpen van de elektrische circuits, levert de Caddy Mig C200i 30% meer laskracht vanuit de netvoeding met dezelfde zekering. Bij een 20% inschakelduur levert het apparaat 180A/23V; bij een 100% inschakelduur behaalt het nog steeds 100A/19V.