Draagbaar Caddy lasapparaat laat zich makkelijk instellen

Esab heeft de Caddy serie lasapparaten uitgebreid met de Caddy Mig C200i. Het is de eerste draagbare Caddy die gebruik maakt van de automatische instellingtechnologie QSet. Hiermee kan de gebruiker met minimale inspanning de kortsluitboog instellen.

Nadat de materiaalsoort is ingesteld dient de gebruiker slechts de dikte in te stellen door middel van de intuïtieve gebruikersinterface. Het QSet systeem zal automatisch de korte boog lasparameters optimaliseren. QSet zorgt daarna dat de optimale instelling behouden blijft zelfs wanneer de instelling voor de plaatdikte veranderd wordt. Het resultaat is één regelknop voor een constante en optimale laskwaliteit voor alle plaatdikten. QSet is geschikt voor alle materiaal- en gascombinaties.

Deze Caddy Mig C200i is geschikt voor een brede reeks montage-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden, is compact en lichtgewicht en heeft een ingebouwde draadaanvoer voor een 200mm spoel. Dit nieuwe apparaat kan gebruikt worden voor het lassen van staal, aluminium en roestvast staal, en is verder geschikt voor Mig hardsolderen. Er kan tevens gebruik gemaakt worden van zowel massieve draden als gasloze gevulde draden.

Het lage gewicht van 11,5kg zorgt er samen met het zorgvuldig ontworpen laskabelbeheersysteem voor dat de Caddy Mig C200i en de laskabels veilig en snel verplaatst kunnen worden. Het nieuwe ontwerp maakt tevens gebruik van een reeks geavanceerde materialen die voor een lichtgewicht, duurzame en stootbestendige behuizing zorgen. Verder wil de mogelijkheid om het apparaat te gebruiken samen met een éénfase netvoeding of een draagbare generator zeggen dat de Caddy Mig C200i bijna overal gebruikt kan worden. Doordat er zorgvuldige aandacht is besteed aan de Power Factor Correction (PFC) en de resonantie bij het ontwerpen van de elektrische circuits, levert de Caddy Mig C200i 30% meer laskracht vanuit de netvoeding met dezelfde zekering. Bij een 20% inschakelduur levert het apparaat 180A/23V; bij een 100% inschakelduur behaalt het nog steeds 100A/19V.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Plaatbewerking

Arendsen Plaatwerk wordt een geoliede machine

21-12 Arendsen Plaatwerk heeft gloednieuwe kantoren en een moderne presentatie/ontvangstruimte in gebruik genomen. Maar de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen