Draaggrepen voor transport platen

0

Op de vakbeurs METAVAK in Hardenberg was onlangs een handig hulpmiddel te zien voor het transporteren van plaatmateriaal: de Carrymate draaggrepen. Deze zijn een arbeidshulp voor het heffen, dragen en uittrekken van plaatmateriaal.

Het transport van plaatmateriaal is vaak moeizaam en tijdrovend. Daarbij zorgen de gladde oppervlaktes ook nog eens voor een niet al te stevige grip op het plaatmateriaal. Carrymate draaggrepen worden per paar gebruikt en kunnen per greep een draaglast van 100 kilo dragen. Het zelfjusterende klemsysteem past zich automatisch aan de plaatdikte aan en houdt het te dragen materiaal absoluut vast zonder te beschadigen. Alle delen van de draaggrepen die met het draaggoed in aanraking komen zijn voorzien van een speciale laag en beschermen zo zelfs de gevoeligste oppervlaktes. De ergonomische draaggreep garandeert ook bij draai- en zwenkbewegingen een zekere grip.

De spanwijdte van de grepen is 0-80 mm, ze vormen een robuuste aluminium constructie en zijn gegarandeerd ‘afglijdzeker’. De gebruikers kiezen zelf het aanzetpunt. Tijdens het lopen blijft hun dragende arm ontspannen gestrekt, ook als ze trap op of trap af gaan. Een hand blijft vrij.

De Carrymate draaggrepen worden op de markt gebracht door het Duitse bedrijf Dr. Gold & Co. In Nederland wordt dit bedrijf vertegenwoordigd door Loreen Rodenbusch.