Droomstart TIV Venray

Met ongeveer 250 exposanten vindt op 11, 12 en 13 oktober de eerste editie plaats van TIV Venray. Omdat deze vakbeurs voor de technische industrie wordt gehouden in combinatie met METAVAK Plein en VILO Plein, is er sprake van een aantrekkelijk en compleet aanbod voor elke bezoeker die actief is in de (technische) industrie.

Beursorganisator Antoinette Hulst is bijzonder opgetogen over het TIV-debuut in Evenementenhal Venray. Ze heeft het evenement samen met haar collega’s Pamela Colling (METAVAK Plein) en Alie Segers (VILO Plein) voorbereid. Op TIV exposeren ondernemers die toeleverancier zijn in de branches bewerken en verwerken van metalen, intern transport, kunststof en rubberverwerkende industrie, gereedschappen en materialen, industriële automatisering & CAD/CAM, aandrijftechniek, oppervlaktebehandeling en opleidingsmogelijkheden. METAVAK Plein herbergt leveranciers van machines, gereedschappen en aanverwante producten voor de verspanende en niet-verspanende industrie en VILO Plein is het domein van de verpakkingsindustrie, intern transport, logistiek en opslagbranche. De drie deelbeurzen hebben veel raakvlakken en versterken elkaar in hoge mate.
De 250 exposanten zijn er veel meer dan waar Antoinette Hulst een jaar geleden, toen ze met de voorbereiding begon, op had gerekend. “Ik was voorzichtig uitgegaan van 80 à 100 deelnemers. De ervaring leert dat je met zo’n aantal heel goed een eerste editie kunt neerzetten. Nu we dat aantal dik overtreffen ben ik er helemaal van overtuigd dat we een prachtige basis gaan leggen voor de komende jaren.” Hulst beseft dat de veelbelovende aanloop tevens betekent dat de exposanten hooggespannen verwachtingen hebben van TIV Venray. “Dat proef ik zeker bij de exposanten, ook al omdat TIV Hardenberg in september heel goed is verlopen. Ik vind dat niet verkeerd, al moeten we al die verwachtingen natuurlijk nog wel waarmaken. Wat dat betreft is het goed om te merken dat er een sfeer heerst van: we gaan het samen doen. De medewerking van de exposanten is geweldig. Ze nemen zelf ook initiatieven om van de beurs een succes te maken, onder andere door goede adressen aan te leveren voor het versturen van de uitnodigingen.”

In Evenementenhal Venray vindt drie dagen lang een heel complete beurs plaats. Deze is anders dan de beurzen in Hardenberg en Gorinchem, waar TIV, METAVAK en VILO als aparte evenementen zijn gepositioneerd.

“We willen een goede start maken en daarom zetten we liever een complete beurs neer, dan dat we ons met elk van die beurzen op  glad ijs begeven”, legt beursorganisator Antoinette Hulst uit. “Nu kunnen we de bezoekers een aantrekkelijk aanbod presenteren. Of dat in de toekomst zo blijft? Dat ligt aan de exposanten en de bezoekers. We luisteren altijd goed naar hen. Misschien is het wel nodig om VILO en METAVAK ook in Venray apart te organiseren. Maar misschien is deze combinatie wel wat de markt wil en moeten we als beursorganisator ook met vakbeurzen in andere branches dan de industrie combinaties gaan maken.” 

Zo voorzichtig als Hulst een jaar geleden was met het aantal deelnemers, zo voorzichtig is ze nu ook met het doen van uitspraken over het te verwachten aantal bezoekers. “Toen we een aantal jaren geleden begonnen in Gorinchem, trok de eerste TIV daar 6.000 bezoekers. Hier in Venray reken ik op minimaal 1.500 bezoekers per dag, dat is in totaal  dus 4.500.  Dat is inderdaad een heel behoudende voorspelling. Maar voor ons en vooral voor onze exposanten is het veel belangrijker dat de kwaliteit van de bezoekers goed is. De kwaliteit van het bezoek bepaalt veel meer dan de kwantiteit het succes van een vakbeurs.”
Voor veel bezoekers en exposanten zal TIV Venray de eerste kennismaking zijn met het beursconcept van Evenementenhal. Bijna de helft  van de exposanten is afkomstig uit Zuidoost-Nederland en een flink deel daarvan is helemaal nieuw. Ook de uitnodigingen zijn gericht verzonden naar potentiële bezoekers in die regio. Hulst: “Bij de Ondernemersvakdagen in Venray in september was iedereen lyrisch over ons full service concept. Veel exposanten en bezoekers waren hierover zelfs verbaasd.  Als we onze formule uitleggen reageren ze altijd wat lauw, maar zodra ze deze zelf ervaren, zijn ze razend enthousiast.”

Vul hier uw prijspuzzel oplossing in!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Lima presenteert nieuwe elektrische Mitsubishi

13-11 Lima Intern Transport introduceert op VILO Venray de compleet nieuwe Mitsubishi elektrische heftruck: de…

Toeleveren

Machinefabriek “Huba” en “Jeldi” Metaal gaan voor samenwerking

13-11 Ze komen al langere tijd bij elkaar over de werkvloer en vullen elkaar goed …

Toeleveren

Elmec opnieuw van de partij

13-11 Elmec ziet deelname aan TIV Venray als een ideale manier om haar diensten en…

Toeleveren

TIV Venray met Innovation Wall en Engineering Experience

12-11 Op 18, 19 en 20 november opent Evenementenhal Venray haar deuren voor de vierde…

Toeleveren

Beurscombinatie brengt 7400 bezoekers op de been

27-11 De exposanten en organisatie van TIV, VILO en SecuVak Venray kijken tevreden terug op…

Geen categorie

Ter Hoek Vonkerosie: Probleemoplosser van formaat

18-11 Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen, deze week exposant op TIV Venray, is marktleider in…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen