DUMA: handel in gebruikte machines trekt weer aan

Van 6 tot en met 8 april vindt in Keulen (D) voor het eerst de vakbeurs voor gebruikte machines Usetec plaats. De bij de Nederlandse Dutch Used Machinery Association (DUMA) aangesloten bedrijven zullen via een opvallend collectief deelnemen.

Usetec is de voortzetting van Resale, ’s werelds grootste beurs voor gebruikte industriële machines en technisch materieel, en zal vanaf 2011 elk jaar in Keulen plaatsvinden. Tijdens dit evenement presenteert de markt zich als geheel op één locatie. De beursorganisatie verwacht ongeveer 500 exposanten, die tweedehands kwaliteitsmachines met vaak hoogwaardige technologie exposeren. De laatste jaren bestaat er niet alleen vraag naar klassieke machines. Ook apparatuur op het gebied van hernieuwbare energie, zoals installaties voor zonne- en windenergie, wordt op de tweedehands markt aangeboden.

Handel trekt weer aan

De Usetec valt volgens de DUMA in een periode waarin de handel in gebruikte machines duidelijk weer aantrekt. Terwijl bijvoorbeeld in Duitsland vooral vraag bestaat naar de nieuwere CNC-techniek, gaan oudere draaibanken en freesmachines naar India. Grote gieterijbedrijven met mechanische bewerkingen behoren vaak tot de afnemers. Een andere opkomende markt met groeiende belangstelling voor ‘second hand’ is Brazilië. Ook Hongarije, Slowakije, Slovenië, Kroatië, Roemenië en Polen zijn belangrijke afzetlanden geworden. In deze soms nieuwe oostelijke EU-lidstaten is de vraag naar gebruikte machines door stabilisering van de economie weer toegenomen.

Talrijke buitenlandse bedrijven

Niet alleen Duitse machines en aanbieders zijn in Keulen aanwezig. Ook talrijke buitenlandse bedrijven exposeren hun producten. Sterk vertegenwoordigd zijn bedrijven uit Italië, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Al met al zullen exposanten uit bijna dertig landen deelnemen. Ook uit Oekraïne, Kosovo, Iran, Irak, Kongo, Marokko en Nigeria hebben zich delegaties voor de Usetec aangemeld. Een andere bezoekersgroep wordt door de vereniging ‘Afrika-Verein der deutschen Wirtschaft’ naar de beurs gebracht.

DUMA Collectief

In opdracht van NL-EVD internationaal verzorgt de Metaalunie branchegroep DUMA een collectieve stand waaraan in totaal vijftien bedrijven die zich structureel toeleggen op export van gebruikte machines kunnen deelnemen. Men heeft hierbij de keuze tussen een eigen substand, of men kan via een display in het collectieve deel aan de beurs deelnemen. In het centrale deel is tevens spreekruimte beschikbaar voor bedrijven die via een display aan Usetec deelnemen. In beide gevallen kunnen deelnemers aan het DUMA collectief hun volledige machinevoorraad via www.usetec.nl dat aan www.usetec.com gekoppeld is wereldkundig maken. Ook worden deelnemers aan het collectief separaat vermeld in de beurscatalogus die wereldwijd wordt verspreid.

Dankzij de NL EVD Internationaal ondersteuning bedraagt de eigen bijdrage voor dit complete arrangement slechts € 1.850,- voor het gebruik van een substand en € 450,- voor deelname middels een display in het collectieve deel van de stand.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen