Dumeta biedt zwenkarmstellingen aan op leasebasis

Dumeta in Oldenzaal hanteert sinds 1 januari een leaseconcept voor haar zwenkarmstellingen. Het gaat hierbij om een operational lease, waarbij magazijn- en opslagstellingen in bruikleen kunnen worden genomen, tegen een maandelijkse vergoeding, met recht van koop na de afloop van het leasecontract.

De zwenkarmstellingen van Dumeta worden met name toegepast voor de opslag van lange producten zoals buizen, assen en staven. Tot nu toe werden ze in Nederland, maar ook daarbuiten, verkocht via dealers en importeurs. “Deze afzet zal ook in die vorm blijven bestaan, maar vanwege de huidige crisistijd hebben veel productiebedrijven het zwaar, waardoor bedrijven met liquiditeitsproblemen kampen. Veel potentiële klanten zien het voordeel van onze stellingen zeker in, maar hebben het geld nodig om de onderneming draaiende te houden. Daarom bieden wij deze nieuwe vorm van operational lease, omdat het de ondernemer ‘financiële lucht’ geeft,” aldus Jos Lotgerink, algemeen directeur van Dumeta. “We spreken in dit geval dus niet van een financiering, want daar zijn banken voor”.

De zwenkarmstellingen van Dumeta hebben een aantal voordelen ten opzichte van conventionele magazijnstellingen. Lotgerink: “Een heftruck is bijvoorbeeld niet meer nodig. De zwenkarmen van de magazijnstellingen kunnen eenvoudig uitgedraaid worden, zodat de stalen buizen of staven gemakkelijk bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld een bovenloopkraan. Daardoor bespaart het systeem veel ruimte, omdat de stellingen dichter op elkaar geplaatst kunnen worden.”

Momenteel heeft Dumeta twaalf standaard versies waaruit een klant kan kiezen, zoals versies voor de opslag van 3 of 6 meter materiaal, enkele of dubbelzijdige uitvoeringen, en 5, 6 of 7-laags uitvoeringen, met elk maximaal 2 ton per laag, waardoor er bijvoorbeeld in totaal 28 ton aan materiaal opgeslagen kan worden in een dubbelzijdige 7-laags uitvoering met een vloeroppervlak van circa 21 vierkante meter.

Dumeta wil het leaseconcept niet alleen in Nederland, maar in heel Europa van de grond krijgen en neemt daarom dit jaar deel aan een aantal grote nationale en internationale beurzen zoals: METAV Düsseldorf eind februari, de MACH in Birmingham in april, de EuroBlech in Hannover en de Verbindingsweek in Gorinchem.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hedelius test Marathon RZ multi-pallet opslagsysteem

18-01 De vraag naar zeer productieve automatiseringsoplossingen blijft onverminderd groot. Hoewel de nadruk bij Hedelius…

Plaatbewerking

Amada installeert groot opslagsysteem in eigen Solution Center

17-06 De magazijnoplossingen van Amada zijn modulair opgebouwde, geautomatiseerde opslagsystemen. Dankzij de modulaire bouwwijze kunnen…

Plaatbewerking

Semi-automatisch magazijn systeem Upmoviom nu ook voor plaat

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van langgoed voor de staalhandel en …

Plaatbewerking

LVD lanceert MOVit-lijn voor automatisering lasers

15-06 LVD lanceert MOVit, een uitgebreid gamma van automatiseringssystemen, met onder meer de nieuwe TAS…

Plaatbewerking

Kasto produceert opslagcassettes direct bij de klant

15-04 De Duitse specialist in opslagtechniek Kasto breidt zijn service bij de bouw van nieuwe…

Featured

Compact opslagsysteem aalbers|farina voor plaatmateriaal

05-12 aalbers|farina introduceert een compacte variant van haar opslagsysteem voor vlak plaatmateriaal. Deze compact-versie bevat…

Featured

Grootformaat opslagsysteem past Aldenzee RVS perfect

12-06 Het geautomatiseerde opslagsysteem voor plaatmateriaal van aalbers|farina is naast een 3.000×1.500 mm versie nu…

Plaatbewerking

Alle hardlopers in één compacte toren

05-12 Van den Hout Metaal en Machinebouw in Reusel heeft vier rekken voor de opslag…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen