Dynobend presenteert snelle ontwikkelingen op EMO

0

De EMO nadert nu snel. Deze internationale vakbeurs voor productietechniek in Hannover zal een groot aantal Nederlandse deelnemers tellen. Eén daarvan is buigmachineproducent Dynobend, waar de ontwikkelingen momenteel erg snel gaan.

Pas 25 jaar terug werd de eerste CNC gestuurde doornbuigmachine verkocht en nu in 2011 kan Dynobend een scala modern gebouwde buigmachines presenteren. De ontwikkelingen hebben elkaar in een sneltreinvaart opgevolgd hetgeen vooral mogelijk werd gemaakt door intensieve samenwerking met de markt. De synergie tussen gebruiker en producent heeft geleid tot vele uitgekiende oplossingen.

Nadat men aanvankelijk nogal sceptisch stond tegenover het revolutionaire buigconcept, zijn de Dynobend machines tegenwoordig gewaardeerde machines die technisch betrouwbaar en tot veel in staat zijn. Steeds vaker blijken de voordelen van het horizontaal gedeelde gereedschap. Door veel vrije ruimte rondom de buigkop, maar ook door de vele mogelijkheden voor uitbreiding ten gunste van een voortreffelijke buigkwaliteit.

Ook worden de Dyonbend machines regelmatig toegepast in complete buigcellen, waar ze dan manloos werken. Dus met aan- en afvoersystemen, robots, eindbewerkingsmachines, afkortunits, enz. Veelal speelt Dynobend hierbij een leidende rol in de uitontwikkeling van een totale productie-eenheid.

Het leveringsgamma ziet er als volgt uit:

– Een complete lijn doornbuigmachines met een capaciteit tot 220 mm.

– De lijn combi buigmachines tot 90 mm.

– De geavanceerde ELITE combibuigmachine.De DP pijpeindbewerkingsmachines, voor het eindvormen van buizen.

– Een lijn tafelmodel buigmachines, vooral voor het buigen van strip, vol materiaal en dikwandige buizen. Volledig elektrisch uitgevoerd.

– De serie vrije- vorm buigmachines, welke veelal op maat worden uitgewerkt.

– De robuust uitgevoerde profielbuigmachines, ook wel toogbank genoemd.

Op de EMO Hannover (19 t/m 24 september) worden de volgende machines gepresenteerd:

Combibuigmachine ELITE 40

Pijpeindbewerkingsmachine DP

Tafel model buigmachine, type TM01

Dynobend, hal 15 standnummer E29