EAO combineert tien kleuren in één programmeerbare drukknop

0
516

Een programmeerbare drukknop met multi-kleurige ‘halo’ verlichting is nu verkrijgbaar bij EAO. De 22,5 mm printschakelaars en signaalarmaturen uit de serie 84 kunnen geprogrammeerd worden voor verandering van kleur, puls, knipperfrequentie, verlichting aan de rand et cetera.

Door gebruikmaking van SMD LED technologie kunnen tien verschillende kleuren in één enkele schakelaar gecombineerd worden: acht rondom de buitenste ‘halo’ lens en één tweekleurige LED in het midden. Dit betekent volgens drukknoppenproducent EAO nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers en ontwikkelaars om boeiende, meer intuïtieve en makkelijk te gebruiken besturingen te ontwerpen, zelfs voor de kleinste panelen. Aan één enkele schakelaar kunnen meerdere functies toegekend worden, een opstartprocedure van een systeem kan stapsgewijs zichtbaar gemaakt worden door na elkaar oplichtende LEDs, een drukknop kan gebruikt worden om een parameter te verhogen of te verlagen, bij elke pulsdruk gaat een extra LEDje branden rondom de ring.

De toetsen zijn volgens EAO ideaal voor gebruik naast of rondom touchscreens om aanvullende of primaire functies te benadrukken. Het transparante bedienelement wordt gemonteerd op de printplaat door middel van een snel-klik bevestigingsflens. Er is een keuze uit verzonken of verhoogde, kunststof of aluminium lenzen. De hele schakelaar kan snel gemonteerd worden in een 22,5 mm sparing.

De printschakelaars uit de serie 84 zijn geschikt voor onder andere machine-, automatiserings- en procesbesturingssystemen, medische apparatuur en instrumentatie. Ze zijn CE goedgekeurd.