EAO combineert tien kleuren in één programmeerbare drukknop

Een programmeerbare drukknop met multi-kleurige ‘halo’ verlichting is nu verkrijgbaar bij EAO. De 22,5 mm printschakelaars en signaalarmaturen uit de serie 84 kunnen geprogrammeerd worden voor verandering van kleur, puls, knipperfrequentie, verlichting aan de rand et cetera.

Door gebruikmaking van SMD LED technologie kunnen tien verschillende kleuren in één enkele schakelaar gecombineerd worden: acht rondom de buitenste ‘halo’ lens en één tweekleurige LED in het midden. Dit betekent volgens drukknoppenproducent EAO nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers en ontwikkelaars om boeiende, meer intuïtieve en makkelijk te gebruiken besturingen te ontwerpen, zelfs voor de kleinste panelen. Aan één enkele schakelaar kunnen meerdere functies toegekend worden, een opstartprocedure van een systeem kan stapsgewijs zichtbaar gemaakt worden door na elkaar oplichtende LEDs, een drukknop kan gebruikt worden om een parameter te verhogen of te verlagen, bij elke pulsdruk gaat een extra LEDje branden rondom de ring.

De toetsen zijn volgens EAO ideaal voor gebruik naast of rondom touchscreens om aanvullende of primaire functies te benadrukken. Het transparante bedienelement wordt gemonteerd op de printplaat door middel van een snel-klik bevestigingsflens. Er is een keuze uit verzonken of verhoogde, kunststof of aluminium lenzen. De hele schakelaar kan snel gemonteerd worden in een 22,5 mm sparing.

De printschakelaars uit de serie 84 zijn geschikt voor onder andere machine-, automatiserings- en procesbesturingssystemen, medische apparatuur en instrumentatie. Ze zijn CE goedgekeurd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

B&R maakt drukknoppen overbodig

25-08 B&R maakt een nieuwe vorm van intuïtieve bediening mogelijk. Veelgebruikte bedieningsfuncties zijn nu direct…

Werkplaatstechniek

Robuuste drukknoppen van EAO

21-03 De drukknoppen van de Serie 45 van EAO combineren een robuuste constructie met een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen