Edgecam 2012 R2 geeft meer controle over CNC-machines

0

Widenhorn meldt dat de nieuwste generatie Edgecam binnenkort wordt gelanceerd. Edgecam 2012 Release 2 biedt volgens de softwareleverancier in Rhoon een betere gebruikservaring, nieuwe productiviteitsverhogende functies en mogelijkheden voor een optimale aansturing van CNC-machines.

Edgecam 2012 Release 2 heeft als grootste noviteit een geavanceerde 5-assig simultaan module. Deze module biedt veel extra mogelijkheden op het gebied van de fine-tuning van 5-assige bewerkingsbanen. De gehele cyclus wordt grafisch ondersteund met plaatjes. Daarnaast is binnen deze module de multi-blade strategie beschikbaar waarmee snel en efficiënt turbo impellers kunnen worden geprogrammeerd.

De jongste release biedt tevens verbeteringen voor de aansturing van een verlengde Z-as, vaak de W-as genoemd. Deze assen kunnen volledig worden geprogrammeerd en gesimuleerd, inclusief botsingcontrole.

Volledige machinesimulatie

De Edgecam simulator is sterk verbeterd. De instructielijst is nu in zijn geheel zichtbaar in Edgecam. De simulatie kan vanuit ieder punt worden gestart met de dan geldende actuele materiaalstand. Dit is met name handig wanneer men fouten aan het opsporen is in de programmering. De enkelstap modus is verbeterd, zodat deze één op één overeenkomt met de werking aan de machine. STL simplificatie biedt met name op gebied van snelheid veel voordeel.

Edgecam Solid Machinist

Op het gebied van (automatische) feature herkenning zijn ook verbeteringen en nieuwe mogelijkheden toegevoegd. De belangrijkste verbetering is het herkennen van features zoals, spiebanen, wormen, kamers en contouren op de mantel van cilinders. Deze features zijn direct beschikbaar voor de Edgecam strategie manager.

Edgecam Solidmachinist biedt ook de mogelijkheid om silhouet features te herkennen. Een silhouet is de buitenomtrek van een product en is met name bij het 5-assig frezen onder verschillende hoeken handig om meer controle over de materiaal afname te verkrijgen. Meer ook bij het voorfrezen van vrije vormen is dit een welkome aanvulling op de mogelijkheden.

Edgecam Strategie Manager

Voor de Edgecam Strategie Manager is een planningboard ontwikkeld. Dit is een grafische gebruikers interface waarmee bewerkingsvolgordes eenvoudig vooraf kunnen worden bepaald. Strategieën kunnen eenvoudig worden verplaatst, toegevoegd en verwijderd op het planningboard. Edgecam 2012 Release 2 heeft de mogelijkheid om bewerkingsinstructies te groeperen in eigen gedefinieerde groepen. Dit is met name van belang bij grote projecten waar veel bewerkingsinstructies worden geprogrammeerd. Hiermee behoud de gebruiker een beter overzicht.

Edgecam voor Draaien

Ook voor het draaien biedt de nieuwe release vele nieuwe mogelijkheden. Zo zijn onder andere de voordraai cyclus en de groef nasteek cyclus onder handen genomen. Edgecam houdt bijvoorbeeld beter rekening met ruwmateriaal en biedt meer controle over start- en eindpunten en de in- en uittrede hoeken.

Edgecam Update Training

Ieder jaar geeft Widenhorn alle gebruikers de kans de jaarlijkse Edgecam update training te volgen in Rhoon. Zodat de gebruiker niet enkel de nieuwe versie geïnstalleerd heeft, maar ook alles uit deze versie kan halen. Widenhorn schrijft in samenwerking met Edgecam een eigen Nederlandstalige trainingsmanual, toegespitst op de Nederlandstalige markt. Dit jaar zal de update training plaatsvinden van 18 t/m 29 juni. Meer informatie is hier te vinden.

Website Widenhorn Industriele Automatisering