Een halve eeuw ijzersterk in plaatwerk

Wullems Constructie & Plaatwerken combineert een halve eeuw vakmanschap met de technologie van morgen. Als toeleverancier van de apparaten- en machinebouw heeft het familiebedrijf uit Weert een stevige naam opgebouwd. Wullems is innovatief, dynamisch en betrouwbaar. Het resultaat: hoogwaardig constructie- en plaatwerk en langdurige klantenrelaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. “Afspraak is bij ons afspraak”, zegt directeur Jan Wullems.

In een schuurtje van 15 bij 7 meter achter zijn woning aan de Boshoverbeek legde zijn vader Piet in 1960 met licht constructiewerk de basis voor de bloeiende, dynamische onderneming van nu. Wullems Constructie & Plaatwerken. Geworteld in Weert en sinds 1979 gevestigd in een modern bedrijfspand van zo’n 2400 vierkante meter op industrieterrein Kanaalzone 2.
De voornaamste activiteit: het vervaardigen van licht constructiewerk en hoogwaardig plaatwerk voor de machine- en apparatenbouw in binnen- en buitenland. Halffabrikaten in staal of roestvrij staal die per stuk of serie worden geleverd aan uiteenlopende bedrijven in de beton-, milieu- en drukindustrie en de zandwinning.

Jan Wullems nam het metaalbedrijf in 1986 over van zijn vader Piet en bracht de groei in een stroomversnelling. Anno 2010 heeft Wullems Constructie & Plaatwerken 21 medewerkers.  Stuk voor stuk gedegen vaklui in metaalbewerking. Enthousiaste, ervaren krachten die al jaren de filosofie van het familiebedrijf uitdragen. Dat betekent betrouwbaar, flexibel en enorm servicegericht. Jan Wullems kan het niet genoeg benadrukken. “Afspraak is afspraak. Ook bij een spoedopdracht zijn we in staat om direct in te spelen op de behoefte van de klant. De communicatielijnen zijn kort en dat brengt vaart in het proces. Daarnaast produceren we niet alleen. We denken actief mee met de klant om samen de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.”

Het bedrijf heeft in vijftig jaar tijd nooit stilgestaan. Wullems Constructie & Plaatwerken blijft zich verbeteren met de laatste technieken. Het paradepaardje van het machinepark is een geavanceerde lasermachine, die figuren kan snijden die met klassieke snijmethodes praktisch onuitvoerbaar zijn. “Verder hebben we in samenwerking met de Bayerische Staatsforsten, een grote natuurbeheerder in Zuid-Duitsland, een nieuw product ontwikkeld: de bospadschraper. Een snelle methode om bospaden te onderhouden. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Jan Wullems.

Maar toch is de techniek maar een onderdeel van het succes. De kracht van Wullems Constructie & Plaatwerken zit ‘m in de mensen en hun jarenlange expertise. Een enthousiast, goed geolied team dat voor hetzelfde doel gaat. Een hoge kwaliteit, een scherpe prijs en een korte levertijd. Jan Wullems: “Zonder hun vakmanschap had ons familiebedrijf nooit gestaan waar het nu staat. Daar ben ik trots op.”

Wullems Constructie & Plaatwerken
TIV Gorinchem 2011 standnummer 126

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Complex? Geld is er genoeg!

21-10 ‘Geld is er genoeg, maar de onzekerheid houdt investeringen tegen.’ Dat is wat ik…

Plaatbewerking

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

19-10 Intelligente lockdown, groepsimmuniteit, social distancing, mondkapjesplicht, thuisquarantaine, pcr-test, triagetent, avondklok, anderhalvemetermaatschappij, zoomsessie, nasleepklacht, knuffelvrees,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen