Eén jaar voor de Techni-Show: al 300 reserveringen/opties

0

Ruim 300 bedrijven hebben al een stand gereserveerd, dan wel een optie geplaatst voor de Techni-Show van volgend jaar. De grootste machinevakbeurs in de Benelux staat van 13 tot en met 16 maart 2012 geagendeerd in Jaarbeurs Utrecht.

Projectmanager Martijn Beckers van VNU Exhibitions spreekt van een vliegende start. Inmiddels rust op 80 procent van de beschikbare halcapaciteit een boeking of een optie. De animo om deel te nemen aan de Techni-Show is volgens hem nog nooit zo groot geweest.

Beckers zegt gretigheid in de markt te merken: “Iedereen met wie ik spreek zegt maar één ding: ‘We hebben de weg naar boven te pakken’. In de gesprekken die wij met potentiële exposanten hebben, merk ik dat iedereen maximaal wil profiteren van het momentum. De algehele teneur is dat men erbij wil zijn als de leads zich ten tijde van Techni-Show concentreren in Utrecht.”

De Techni-Show wordt gehuisvest in de hallen 7 tot en met 12. In de digitale plattegrond op internet kunnen bedrijven zich oriënteren op de voor hun beste locatie. Dat zal nog een hele klus worden, want wie de plattegrond raadpleegt ziet dat een aantal hallen zelfs al vol zit. Beckers: “In een aantal sectoren is al sprake van schaarste, een aantal hallen is zelfs al uitverkocht.”

De sector ‘machinegereedschappen’ is weer helemaal terug op de Techni-Show. Beckers: “We zijn er blij mee. Hiermee is Techni-Show alomvattend. Compleet over de hele linie. Ook dit zegt iets over de economie. Toename van industriële bedrijvigheid leidt uiteraard ook tot toenemende omzetten in het segment machinegereedschappen. Economische groei en een volle hal machinegereedschappen hebben alles met elkaar te maken.”

De beschikbare vloeroppervlakte voor de Techni-Show is 25 duizend vierkante meter. Nu reeds 300 bedrijven hebben gereserveerd, dan wel een optie hebben genomen, is de verwachting dat er vanaf eind dit jaar sprake zal zijn van een wachtlijst voor deelname. Techni-Show 2012 kent de volgende sectoren:

– Machines voor verspanende bewerking

· Machines voor niet verspanende bewerking
· Meettechniek-vision
· Perslucht- & vacuümtechniek
· Verbindingstechniek
· Productieautomatisering
· Informatie- en kennisoverdracht
· Machinegereedschappen
· Werkplaatstechniek en -inrichtingen
· Reinigings- en oppervlaktebewerkingsmachines

Gelijktijdig met de Techni-Show vindt weer de toeleveringsbeurs ESEF plaats.