Eerste Dutch Technology Week in Brainport Regio Eindhoven

0

Van 1 tot en met 8 juni wordt voor de eerste keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd in ‘de slimste regio van de wereld’. Professionals, scholieren, studenten en het brede publiek worden tijdens deze week verrast met technologische innovaties waar de regio Eindhoven trots op is.

Zo zitten in de meeste smartphones en tablets chips die met de machines van ASML worden gemaakt. Vlieg je vanaf Schiphol naar Barcelona? Dan wordt je bagage vervoerd met de bagage afhandelingsystemen van Vanderlande uit Veghel. En de slimme pil van Philips weet door een ‘ingebouwde navigatie’ precies op welke plek in het een lichaam een medicijn nodig is. Dit zijn enkele voorbeelden van het grote aantal innovaties uit deze regio.

De kracht en het bijzondere karakter van de hightech industrie in Brainport regio Eindhoven worden tijdens de DTW zichtbaar. Er worden hier mooie, innovatieve en relevante producten ontwikkeld, gemaakt en internationaal verkocht. Ook wordt de behoefte aan technici steeds groter. Als er acties uitblijven om jongeren te interesseren voor technologie zal het tekort in 2016 zijn opgelopen tot 155.000. Met de DTW willen de initiatiefnemers de (inter)nationale reputatie van de Nederlandse hightech industrie versterken. Met de ambitie om de DTW uit te laten groeien tot een evenement van het kaliber Dutch Design Week. De week wordt gedragen door gemeenten uit Brainport, TU/e, High Tech Campus Eindhoven, ASML, ROC Eindhoven, Eindhoven365, VDL Groep, Bex*communicatie, TNO, DAF, AAE, Triceps, Fontys Hogescholen, Philips, Brainport Development en ruim twintig andere bedrijven uit de regio.