Eerste Dutch Technology Week legt solide basis

Acht dagen lang stond Brainport regio Eindhoven in het teken van technologie. Voor het eerst werd hier de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Deze week vol hightech evenementen trok ruim 25.000 bezoekers.

Bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen hadden de handen ineen geslagen en presenteerden Nobelprijswinnaars, een hightech ontdekkingsweekend, slimme uitvindingen van kinderen uit de regio, TEDxBrainport en meer. Er waren maar liefst veertig evenementen in acht dagen tijd. Met deze eerste DTW editie denken de organisatoren een solide basis te hebben gelegd voor de komende jaren.

Groots publieksweekend

Op de eerste dag van de DTW werd de toon meteen gezet met het evenement Smart Meets Smart. Nobelprijswinnaars en jonge Award winnaars vertelden over de nieuwste technologische ontwikkelingen tijdens het openingsevenement. Op zaterdag en de zondag overtrof het publieksweekend alle verwachtingen. Maar liefst 10.000 bezoekers kwamen naar hightech organisaties en kennisinstellingen om techniek te beleven. “De dynamiek en diversiteit van de Brainport regio is deze week op fantastische wijze in de schijnwerpers gezet”, zegt Frits van Hout, lid Raad van Bestuur van ASML. “Duizenden jongeren en studenten hebben geproefd en geroken aan de technologie van morgen, die zij zelf verder vorm zullen geven. Voor de kansen en uitdagingen van onze maatschappij hebben we behoefte aan kennis en creativiteit. Deze week toonde aan dat we nog veel mogen verwachten!”

Trending topic

Ook na het weekend was het programma veelzijdig. Op maandag wonnen basisschoolleerlingen Bibi en Britt uit Veldhoven de regionale innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ voor kinderen. Zij maakten de ‘Smart Fire Slide’: een glijbaan waarmee mensen snel uit het dakraam kunnen glijden bij brand. Dinsdag was de regio trending topic op Twitter met TEDxBrainport. In een uitverkocht Evoluon liet het publiek zich meeslepen met verhalen over energy, health, food en hightech. Woensdag werd duidelijk dat het Internet of Things in 2020 alom aanwezig is en donderdag wonnen studenten prijzen bij De TU/e Academic Awards en de Brains Awards.

Spectaculaire afsluiting

De week werd vrijdag in stijl afgesloten met het NK Gaming en met de QuizNightXL. Bijna 1500 deelnemers deden mee aan de Science & Technology Quiz in het beursgebouw in Eindhoven.

Vrijdagavond werd ook de nieuwe slimste regio van de wereld bekend gemaakt. In een live verbinding met New York droeg Brainport regio Eindhoven de titel over aan Riverside Califonia.

Simon Bambach, CEO van DTW-sponsor VDL ETG: “We hebben echt geprobeerd om iets neer te zetten wat uitdaagt om er een vervolg aan te geven. En dat is gelukt. Ik hoor alleen maar positieve geluiden. De kwaliteit van de waardering is enorm hoog, in relatief korte tijd is iets moois opgebouwd. Dat smaakt naar meer.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie kan in mei weer fysiek samenkomen op MIX Noordoost

31-01 “Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie.…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Bedrijf en Economie

‘Er is maar één weg uit de crisis: innovatie’

15-06 Uit onderzoek van FME blijkt dat in het derde kwartaal van dit jaar ondernemers…

Personeel en Opleiding

Kinkelder pionier in sociale vernieuwing

17-03 Provincie Gelderland heeft er twee nieuwe sociale innovatie BOOST pioniers bij. Gedeputeerde Peter Kerris…

Toeleveren

Technologietop met India goed voor 650 miljoen euro

06-11 Tijdens de India -Netherlands Tech Summit zijn 40 overeenkomsten gesloten tussen Indiase en Nederlandse…

Toeleveren

Melkrobot Lely in de race voor Europese uitvindersprijs

17-06 Alexander van der Lely, CEO, en Karel van den Berg, Director Innovations, van Lely…

Bedrijf en Economie

Vernieuwing en innovatie centraal tijdens Dutch Technology Week

15-05 De 8e Dutch Technology Week staat dit jaar in het teken van maatschappelijk relevante…

Bedrijf en Economie

‘WBSO-regeling heeft aantoonbaar effect op innovatief bedrijfsleven’

24-04 De innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) stimuleert aantoonbaar het aantal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X