Eerste editie Industrial Automation & Drives goed ontvangen

0

Het nieuwe event Industrial Automation & Drives, begin oktober onderdeel van De Industriële Week in Jaarbeurs Utrecht, is goed aangeslagen bij bezoekers. Volgens organisator VNU Exhibitions Europe kreeg de eerste editie een 7.0 als bezoekerswaardering.

Het event richtte zich met name op engineers. Grote waardering was er voor de kwaliteit van het uitgebreide seminarprogramma. Exposanten hebben op Industrial Automation & Drives ruim 60 duizend standgesprekken gevoerd. Branchevereniging FEDA laat in een eerste reactie weten ‘tevreden’ terug te kijken op de eerste Industrial Automation & Drives.

VNU Exhibitions Europe constateert dat de doelstellingen voor de eerste editie zijn gehaald. Projectmanager Martijn Beckers: “We wilden een event neerzetten met een sterke kenniscomponent, beleving, innovaties en demonstraties. We hebben samen met de FEDA een jaar lang aan het nieuwe concept gewerkt. Het is dan fantastisch als bezoekers dat herkennen. We zijn blij met het waarderingscijfer 7.0, uitstekend voor een eerste editie. We zijn er nog niet en moeten de komende jaren hard werken om door te pakken. Met Industrial Automation & Drives is een eerste stap gezet in de goede richting.”

Industrial Automation & Drives wist 12.770 bezoekers aan zich te binden. De meeste interesse ging uit naar industriële automatisering (74%), elektrische aandrijving (63%) en mechanische aandrijving (45%). Branchemanager Marcel van Haren van de FEDA: “De thema’s safety, energy saving en maintenance zijn goed aan bod gekomen op de kenniscentra. Ook de innovatiestraat is in goede aarde gevallen. Veel lof heb ik voor het uitgebreide contentprogramma met alle masterclasses en workshops. We hebben nu al veel nieuwe ideeën voor een volgend event zodat het zich kan ontwikkelen tot hèt event voor de engineer.”

Industrial Automation & Drives 2014 wordt van 7 tot en met 10 oktober 2014 gehouden.

Macropak
Tegelijk met Industrial Automation & Drives werden ook de vakbeurzen Macropak en Industrial Processing gehouden. Macropak trok 13.736 bezoekers, die vooral geïnteresseerd waren in verpakkingsmachines en – lijnen, verpakkingen ontwerp & design, verpakking accessoires en –materialen en RFID, etiketteren, bedrukken en coderen & identificeren.

Industrial Processing
Het bezoekersaantal van Industrial Processing is uitgekomen op 11.538, een bezoeker bezocht gemiddeld 13 exposanten. Negen van de tien bezoekers (91%) laat in de exit-enquête weten tevreden te zijn over de volledigheid van het aanbod. De belangstelling ging vooral uit naar Proces Equipment (56%), Proces Engineering (42%) en Apparatenbouw (33%).