Eigen luchtballon voor Holland High Tech

0

De Nederlandse High Tech sector beschikt sinds kort over een nieuw middel om zichzelf voor het voetlicht te brengen: een luchtballon. Deze Holland High Tech luchtballon is eind juli tijdens de Friese ballonfeesten in Joure officieel gedoopt.

Dat gebeurde door Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, die champagne over de mand spoot en de ballon een behouden vaart wenste. Daarna stapten de passagiers in de rieten mand onder de ballon en vlogen zij ruim een uur in de strak blauwe lucht over het Friese landschap, waarna ze een mooie landing maakten in een weiland in Schaarsterbrug.

Onder de vlag ‘Holland High Tech’ hebben Nederlandse technologiebedrijven, bestuurders en kennisinstellingen zich verenigd om de Nederlandse High Tech sector voor het voetlicht te brengen in binnen- en buitenland. De luchtballon is een van de onderdelen van de promotie van de topsector. De ballonvaarten worden gefinancierd door het technologisch bedrijfsleven: NTS-Group, Frencken, Thales, Lenze, MTA en de TU/e.

Met de branding ‘Holland High Tech – High Tech Solutions for Global Challenges’ wil de topsector High Tech wereldwijd herkenning en erkenning bewerkstelligen voor het feit dat Nederland het land is om High Tech producten, kennis en concepten te halen.

Bedrijven die de Holland High Tech Ballon willen huren, kunnen contact opnemen met Special Balloon Services in Leusden.