Eigen product is wel even wennen voor toeleverancier

Chris Kepser is sowieso al niet vies van werken, maar sinds een paar maanden maakt hij wel erg lange dagen. Zijn bedrijf Kepser Pro-Metaal, toeleverancier van plaat- en constructiewerk, heeft eind februari Venrooy Cable Equipment overgenomen. En het integreren van een bedrijf met een eigen product – een going concern bovendien – in de bedrijfsvoering van een toeleverancier blijkt toch een hele klus te zijn. “Het loopt boven verwachting, maar het is wel hard werken.”

Venrooy Cable Equipment ging begin dit jaar failliet. Dat was vrij onverwacht, want in april 2010 behoorde het bedrijf nog tot de drie genomineerden voor de Metaalunie Opportunity Award, een prijs voor MKB-metaalbedrijven die zich onderscheiden door creatief succesvolle kansen te creëren bij veranderende omstandigheden. “Het was ook een mooi bedrijf met een mooi product”, zegt Chris Kepser, die met zijn eigen bedrijf onderdelen leverde voor de haspelwagens en andere producten van Venrooy. Door het faillissement dreigde hij voor een flink bedrag het schip in te gaan. Dat moet anders kunnen, dacht Kepser en hij zocht contact met de curator. Dit resulteerde binnen een paar weken in de overname, waardoor Kepser Pro-Metaal nu naast toeleverancier van plaat- en constructiewerk plotseling ook aanbieder is van een compleet pakket aan apparatuur en services voor het opslaan, bewerken, transporteren en leggen van alle soorten kabel en touw.

Wennen
Helemaal vreemd is het produceren en vermarkten van een eigen product niet voor Kepser. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw verkocht hij namelijk enige tijd machines voor de verwerking van champignons. Niettemin moeten Kepser en zijn medewerkers toch wel wennen aan het voeren van handelsproducten. “Een mailtje met het verzoek om vier kabeltjes na te leveren à 15 euro per stuk zijn we hier niet gewend”, aldus Kepser. ‘Dat is toch even lastig en het geeft tijdelijk wat ruis. Maar dat mag.” Maar die ruis moet er natuurlijk wel zo snel mogelijk uit. Kepser wil dat vooral bereiken door de producten van Venrooy naadloos te integreren in zijn ERP-systeem. “We zijn ambitieus op ERP- niveau. ERP (ISAH-7) is leidend voor de organisatie en ik wil alles binnen het systeem hebben. Is een order eenmaal ingeboekt, dan moet je er geen werk meer mee hebben.”

De productie van de Venrooy-producten zelf – waarvoor Kepser ook vier medewerkers van Venrooy heeft overgenomen – vormde nog het minste probleem. “Het zijn allemaal degelijke constructies. Dat paste ons precies, al voldoet onze eigen productieomgeving natuurlijk wel aan veel hogere kwaliteitsnormen dan Venrooy nodig heeft. We maken hier ook waterstofinstallaties voor stadsbussen en motionsystemen voor flightsimulators, die onder bijvoorbeeld PED worden gelast. Da’s toch heel wat anders dan een haspelwagen in elkaar lassen, al moet dat ook voldoen aan de eisen van RDW.”

Productielogistiek gezien heeft Kepser wel het een en ander aangepast. “Venrooy had veel gestandaardiseerd. Dat is op zich goed, maar daarmee heb je nog niet automatisch een goed logistiek proces. Door bijvoorbeeld de volgorde van de bewerkingen te optimaliseren, is veel winnen. In dat opzicht hebben we wel wat kunnen verbeteren.” Anderzijds heeft Kepser op het vlak van marketing en het daarbij benutten van alle digitale mogelijkheden het nodige opgestoken van Venrooy. “Van een vrij stoffig product hebben ze echt wat gemaakt. Marketingtechnisch waren ze heel sterk, daar kunnen we echt wat van leren. Ze werkten bijvoorbeeld met een bestand met 4800 e-mail adressen. Van al die mailadressen maken we natuurlijk gebruik. Mede daardoor loopt het met Venrooy nu al boven verwachting. We hebben behoorlijk wat nieuwe orders ingeboekt. Daarnaast hebben we ook goede afspraken kunnen maken met een aantal partijen die ook geraakt waren door het faillissement. Zes klanten die al aanbetaald hadden, maar nog geen producten hadden ontvangen, hebben we ofwel al afgewerkt, ofwel we zijn er volop mee bezig.”

Nieuwe lasersnij-installatie
Ondertussen heeft Kepser ook nog geïnvesteerd in een nieuwe lasersnij-installatie van Trumpf. Het betreft een lasersnijmachine TruLaser 3030, gekoppeld aan een compacte PalletMaster Tower. Dit is een magazijnsysteem dat door Trumpf Japan is ontwikkeld. Het systeem bij Kepser is het eerste dat in Nederland is geplaatst. In het magazijn bevinden zich vijftien roosters boven elkaar en het kan worden gevuld met wel dertig verschillende materialen qua soort en dikte.
In de productiehallen bij Kepser is de nieuwe installatie geplaatst naast de TruLaser 5030 met dubbele wisselwagens, die twee keer 3 ton materiaal kunnen aan- en afvoeren, waarmee de hele nacht onbemand kan worden gesneden. Deze installatie functioneert uitstekend voor het snijden van de bulk. Maar ook Kepser ziet de markt sterk veranderen. “We krijgen steeds meer verschillende producten, met meerdere materiaalsoorten en diverse diktes. Daardoor gingen we vastlopen op de bulk. Soms sneden we maar 4 uur effectief per dag en dat is voor zo’n machine gewoon te weinig. Dus hebben we deze 3030 met magazijn er langs gezet. We kunnen hiermee verschillende materiaalsoorten door elkaar snijden en ook restmateriaal is makkelijk te handelen. Door de automatische focussering en de automatische nozzlewisselaar op de machine kan ook deze machine in de nacht doorsnijden.”

De volgende stap is het uitbreiden van het materiaalmagazijn bij de beide lasersnijders. Kepser gaat dit in de loop van dit jaar zelf bouwen. “We hebben zeker 200 plaatsen nodig om alle materiaal te kunnen herbergen. Een geautomatiseerd systeem is dan veel te duur. Daarom bouwen we een magazijn met een ladensysteem, dat met heftrucks is te bedienen. Een vacuümlift gaat de toren bij de laser vullen. Uiteraard gaan we daarbij gebruik maken van een meetsysteem om het materiaalverbruik direct in ons ERP-systeem te registeren.”

Stalen uitkijktoren

Kepser Pro-Metaal is keurig door de crisis gekomen. Het bedrijf heeft goed gebruik gemaakt van crisismaatregelen van de overheid. Enig e cre ativiteit deed de rest.

De toeleverancier in Cuijk heeft alle zeventig medewerkers kunnen behouden. Daarbij is wel een beroep gedaan op de regeling voor deeltijd-ww. Maar al sinds 2 februari 2010 is iedereen daar uit. Chris Kepser heeft ook zelf de nodige creativiteit aan de dag gelegd om door de crisis heen te rollen. Hij heeft onder meer een stalen uitkijktoren ontwikkeld en gebouwd voor de gemeente Boxmeer. Dat ging zo: de gemeente schreef een groot aantal bedrijven in de regio aan met de uitnodiging om een voorstel in te dienen voor een uitkijktoren in de Overloonse bossen. Kepser maakte een ontwerp, stuurde het in en bleek tot zijn eigen stomme verbazing de enige te zijn die had gereageerd. Hij kreeg de order en bouwde een 25 meter hoge toren van Cortenstaal, een metaalsoort die na verloop van tijd gaat roesten en daardoor op natuurlijke manier opgaat in het landschap. De toren is brandveilig en hufterproof; graffiti is makkelijk te verwijderen. Dankzij een slimme constructie en een efficiënte werkwijze bedroeg de productietijd drie weken en kon de toren in een dag worden gemonteerd. Achteraf kijkt Kepser terug op een mooi project met veel publiciteit en uitzicht op waarschijnlijk meer orders voor uitkijktorens. Maar hij kan het project ook relativeren. “Het geeft ook aan dat de nood hoog is geweest Als de markt goed was geweest, was ik natuurlijk nooit uitkijktorens gaan maken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Vormenfabriek geeft chocolade perfecte glans met Röders

25-11 Om meer efficiëntie in het productieproces van de benodigde matrijzen te brengen, heeft de…

Verspanen

Vliegtuigmotoren profiteren van vijfassig frezen en slijpen

25-11 Het gebruik van dubbele spiraalvormige tandwielen in vliegtuigmotoren heeft diverse voordelen. Een kenmerk van…

Bedrijf en Economie

3nine Industries overgenomen door investeringsfonds Alder

24-11 3nine, oorspronkelijk opgericht in 1999, levert een toonaangevend assortiment olienevelseparators op basis van de…

Plaatbewerking

Vestiging 247TailorSteel in Langenau geopend

24-11 “We zijn blij dat we dit heuglijke feit vandaag samen met onze klanten, leveranciers…

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Kijk nou eerst eens naar koelsmeermiddelen!”

23-11 Rein Vrij (Fuchs Lubricants), Jacob Vermaas (Optimol Lubrication), Pim Hagoort (Hagoort Group), Reinier van Berge…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen