EK Voetbal voor Nederlandse bedrijven nu al succes

0

Hoe Oranje gaat presteren is nog even afwachten, maar voor het Nederlandse bedrijfsleven is het EK voetbal in Polen en Oekraïne, dat op 8 juni van start gaat, nu al een succes. Op het gebied van infrastructuur, logistiek, beveiliging en (stadion)technologie werd voor meer dan 200 miljoen euro aan opdrachten binnengehaald.

Zo leverde Philips de stadionverlichting in zes stadions, VanderLande Industries bagage- afhandelingssystemen op diverse luchthavens, Aviavox omroepsystemen voor meerdere luchthavens en Nedap Security Management beveiligingsystemen op een vliegveld en twee stadions.

Kersten Europe leverde de dakconstructie van het stadion in Poznan (Polen). Hiervoor boog de buigspecialist in Wanssum stalen buizen met een doorsnede die uiteenloopt van 114,3mm tot aan 355,6mm, evenals HEA240 H-balken met een gecombineerd gewicht van ongeveer 500 ton. Brakel Aluminium uit Uden leverde onder meer ruim honderd rook- en warmteafvoerventilatoren voor Wroclaw Airport.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse bijdragen aan het EK Voetbal

Deze opdrachten zijn mede binnengehaald dankzij de Task Force EURO 2012, die door FME en EUNITE is opgericht. Op dit moment richt het Nederlandse bedrijfsleven zich op vergelijkbare wijze op Qatar, waar in 2022 het WK Voetbal wordt gehouden. Er is al een handelsmissie geweest en op 25 mei is er in de Amsterdam Arena een seminar over de kansen die het WK biedt. Onder andere oud-international Ronald de Boer, die enige tijd in Qatar speelde, zal hier spreken.