Elcee showt nieuwste ontwikkelingen

Technische groothandel Elcee Holland showt de nieuwste producten en technische ontwikkelingen van vier business units: Halffabrikaten, Hijstechniek, Lagertechniek en Bevestigingsmaterialen.

Halffabrikaten
De businessunit Halffabrikaten is gespecialiseerd in giet- en smeedwerk en adviseert en levert onderdelen volgens tekening; in gegoten, gesmede of samengestelde uitvoeringen. Onafhankelijk van de materiaalkwaliteit of het productieproces kan Elcee een passend voorstel uitwerken. De producten kunnen in 3D worden ontworpen waarna met behulp van rapid prototyping het uiteindelijke ontwerp in kunststof kan worden uitgevoerd. Elcee is in 2003 een dochteronderneming gestart in China. Dit kantoor beschikt inmiddels over 15 technisch gekwalificeerde werknemers, divers inspectiemateriaal en is LRS ISO 9001-2008 gecertificeerd. Door het grote inkoopvolume kunnen de transportkosten laag worden gehouden. Dat geldt ook voor de productie van enkele stuks, die makkelijk met andere producten meegestuurd kunnen worden.

Hijstechniek
Elcee is importeur van Gunnebo hijsmaterialen en de business unit Hijstechniek zal hiervan onder meer de vernieuwde GrabiQ ratelspanner (GT10-10) demonsteren. Deze heeft een nieuw design en omvat een verbeterde ratel en toegankelijk trapezium draad. Hierdoor is het product gemakkelijk te reinigen en te smeren. Tevens worden de nieuwe GrabiQ 22 mm onderdelen met WLL 19 getoond.

Lagertechniek
De business unit Lagertechniek ontwikkelt glijlagers, glijstrippen en sferische lagers voor alle markten, zoals industrie, on- en offshore, railway en scheepvaart. Nieuw binnen het assortiment zijn de Spindelmoeren (sferisch) en de Aluminium Trapeze Spindels van igus. Tevens kunnen de TIV-bezoekers ‘Robolink’ bewonderen; een robolink is een modulair opgebouwde robotarm die wordt aangedreven volgens het kabelprincipe en vergelijkbaar is met het menselijk mechanisme van botten en pezen. Tevens demonstreert Elcee de lagermaterialen voor ontelbare toepassingen, die igus onder de naam iglidur op de markt brengt, en het programma, drylin lineair geleidingen, waarvan de basis altijd kunststof is.

Bevestigingsmaterialen
De business unitbevestigingsmaterialen levert bevestigingsmaterialen in alle klassen en voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ze worden doorgaans uit voorraad geleverd, waardoor de leveringstijden kort zijn. Op de stand kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe BarTrack Scanner, een nieuwe manier van bestellen. De BarTrack is een kleine, draadloze barcodescanner die de klant direct naar het bestelsysteem van Elcee helpt. Met dit apparaat kunnen eenvoudig barcodes worden gescand zodat de bestelling snel en foutloos kan worden geplaatst.

Elcee Holland
Standnummer 152

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Werkplaatstechniek

Goede lagers verhogen betrouwbaarheid

17-09 Op de stand van SKF kunnen EMO-bezoekers ontdekken hoe de prestaties en betrouwbaarheid van…

Werkplaatstechniek

Goede lagers verhogen betrouwbaarheid

26-08 Op de stand van SKF kunnen EMO-bezoekers ontdekken hoe de prestaties en betrouwbaarheid van…

Toeleveren

Kogellagerunits

04-07 SKF heeft een nieuw, concurrerend assortiment JIS-compatibele kogellagerunits voor de Europese markt uitgebracht dat…

Bedrijf en Economie

Anvil Industries breidt uit door overname BKL

03-07 Investeringsmaatschappij Vado Beheer uit Eindhoven heeft BKL uit Nuenen overgenomen. BKL is een gespecialiseerde…

Toeleveren

Tweerijige tonlager viert honderdste verjaardag

14-06 Het tweerijige tonlager, dat ingenieurs helpt om zware radiale en axiale belastingen op te…

Werkplaatstechniek

Bearings krijgen facelift

04-12 SKF Cooper gedeelde lagers hebben sinds 1 november een geheel nieuwe look met nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X