Emcon helpt bij opstart eigen productie in China

0
348

Het uitbesteden van productie in lagelonenlanden is de kernactiviteit van Emcon in Pannerden. Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in het opbouwen van een internationaal netwerk van toeleveranciers in Azië en Oost-Europa. Recentelijk is samen met het Chinese partnerbedrijf Polaris in Shanghai een eigen productiefaciliteit opgestart en daarmee is de dienstverlening in China uitgebreid.

Emcon heeft zich de laatste jaren gericht op industriële toelevering van technische producten. In China gaat men nu echter dus nog een stap verder. Naast toelevering biedt Emcon extra service aan klanten die in China eigen productie willen opstarten. Vanwege deze uitbreiding is besloten om alle activiteiten (toeleveringen en service China) onder te brengen in een nieuwe werkmaatschappij met de naam Emcon BV. De naam Emcon Global Sourcing BV vervalt daarmee. Deze veranderingen hebben geen gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken. De gebruikelijke contactpersonen veranderen niet en Emcon neemt alle rechten en plichten over van Emcon Global Sourcing.

Productiefaciliteit bij Shanghai
Emcon levert al geruime tijd producten aan klanten in de technische industrie in Nederland zoals verspaning, gietwerk en smeedwerk. Een steeds groter deel van de producten is afkomstig uit China. Daarom heeft Emcon samen met Polaris enkele jaren geleden in het centrum van Shanghai een nieuw bedrijf opgestart dat verantwoordelijk is voor alle uitbestedingen in China. Door aanhoudende groei en de opstart van nieuwe activiteiten is dit bedrijf vorig jaar verhuisd naar een ruimere locatie net buiten Shanghai. In het oorspronkelijke kantoor in het centrum, met inmiddels veertien medewerkers, was nauwelijks nog ruimte. Een belangrijke reden om te kiezen voor nieuwe huisvesting is niet alleen de behoefte aan grotere kantoorruimte maar ook de opstart van een eigen productiefaciliteit. Enkele klanten willen in samenwerking met Emcon-Polaris verspaningsactiviteiten in China opstarten. In het nieuwe gebouw is een uitgebreide productieruimte aanwezig waar inmiddels de eerste machines zijn geplaatst. Het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om door te groeien. Zowel wat betreft kantoorruimte als productieruimte.

In Nederland is Emcon gevestigd op het industrieterrein 40N in Panningen. Voor deze locatie is gekozen omdat deze makkelijk bereikbaar is voor een groot deel van de klanten in Zuidoost-Nederland en het Duitse Ruhrgebied.

Emcon, TIV Venray, standnummer 145