EMO Hannover zit al op 1500 exposanten

0

Voor de EMO, de internationale vakbeurs voor metaalbewerking die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden in Hannover (D), hadden zich begin dit jaar al 1500 exposanten uit 36 landen aangemeld. De organisatie gaat ervan uit dat de beurs dezelfde omvang zal krijgen als in het topjaar 2007, toen de EMO 2120 exposanten had en 166.500 bezoekers trok.

De EMO vindt na een pauze van vier jaar weer eens plaats in Hannover. Volgens de beursorganisatie zien de leveranciers van productietechniek het evenement met spanning tegemoet. “We zijn natuurlijk blij met de grote stroom van aanvragen”, zegt EMO-topman Detlev Elsinghorst. “Deze illustreert dat de productietechniek wereldwijd weer zeer optimistisch is voor het lopende jaar.” Net als in het verleden rekenen de producenten erop dat de EMO zal zorgen voor investeringsgolf. “Na de diepe crisis voor onze branche in de afgelopen twee jaar is dat geenszins vanzelfsprekend”, aldus Elsinghorst.

Zoals gebruikelijk zal EMO weer zeer internationaal zijn. Meer dan de helft van de exposanten is niet uit Duitsland afkomstig. Elsinghorst belooft de vakbezoekers en productie-experts een Eldorado aan innovaties en technische nieuwigheden. Want producenten van techniek voor metaalbewerking moeten overal op de wereld terrein goedmaken. “Veel aanbieders hebben de flauwe periode benut om nieuwe producten en dienstverleningen te ontwikkelen”, weet Elsinghorst. “Ze willen daarmee doorstarten en gebruiken daarvoor de EMO.”

Het accent zal in Hannover liggen op thema’s als uiterst flexibele machineconcepten, creatieve service- en dienstverleningsconcepten, duurzaamheid in de productie en intelligent aangepaste productieoplossingen. Dat alles zal op de EMO te zien zijn onder de slogan ‘Werktuigmachines en meer’.