Energiezuinige spuiterij Vlastuin Rolling Equipment

0

Vlastuin Rolling Equipment in Kesteren heeft haar fabriek voorzien van een nieuwe spuiterij. Deze energiezuinig uitgevoerde spuiterij bestaat uit vier spuit- en droogcabines met een lengte van 14,5 m en een afwerkcabine van 14,5 x 10,5 m.

De installatie is geleverd door Wiltec. Door de expertise van Wiltec op het gebied van lucht- en spuittechniek, heeft Vlastuin Rolling Equipment, producent van onder andere voer- en werktuigen, ervoor gekozen om de spuiterij te voorzien van geavanceerde afzuig- en luchttoevoer. Het geheel wordt door een aantal computergestuurde schakelkasten bestuurd waardoor de luchtbehandeling zo efficiënt mogelijk gegarandeerd blijft.

De vijf cabines zijn voorzien van hoog frequent uitgevoerde verlichting en de vijf toevoerinstallaties zijn uitgerust met een open-brander-systeem met een rendement van 100%. De hoeveelheid verwarmde toe te voeren lucht wordt door de automatisch gestuurde frequentieregelaars bepaald. Vier kruisstroomwisselaars op het dak zorgen ervoor dat de restwarmte uit de afvoerlucht wordt hergebruikt en wordt overgedragen aan de ‘koude’ toe te voeren lucht. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten en komt bovendien het milieu ten goede.