‘Er ontstaat iets moois in Venray’

Een prachtige uitdaging met heel veel perspectief voor exposanten, bezoekers en beursorganisator. Zo ziet Antoinette Hulst de nieuwe vakbeurs TIV Venray, die op 11, 12 en 13 oktober haar debuut zal maken. “Er ontstaat iets moois in Venray”, is de stellige overtuiging van beursorganisator Hulst, die enthousiast bezig is met het voorbereiden van TIV Venray.

Dat enthousiasme wordt vooral gevoed door de vele positieve reacties die ze ontvangt. “Door de vele reacties en informatie-aanvragen kom ik soms zelf niet eens toe aan het benaderen van bedrijven, omdat zij zelf al het initiatief nemen.” Antoinette Hulst rekent de eerste keer dan ook op een deelname van zeker 200 exposanten. “Ik denk dat we daar samen met de deelnemers aan het METAVAK-plein zelfs dik overheen gaan.”

Hulst is zeer positief over de mogelijkheden van TIV Venray. Ze baseert zich daarbij behalve op de enthousiaste reacties ook op de jarenlange ervaring die beursorganisator Evenementenhal inmiddels heeft met TIV Hardenberg en TIV Gorinchem. Beide evenementen zijn uitgegroeid tot populaire en gerenommeerde trefpunten voor de technische industrie in hun regio; TIV Hardenberg in Noordoost Nederland, TIV Gorinchem in de regio West en Midden Nederland. “TIV Venray heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een even belangrijk evenement in Zuidoost Nederland”, aldus Hulst. “Want ook dit is een regio met heel veel industrie.”
Het eerste voorzichtige bewijs daarvoor is al geleverd door de eerste vakbeurzen, die inmiddels in Evenementenhal Venray zijn gehouden. “Neem bijvoorbeeld de Installatievakbeurs, die afgelopen voorjaar voor de eerste keer is georganiseerd. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben we daar een nette eerste beurs neergezet, met goede bezoekersaantallen en tevreden exposanten. Ik denk dat we daar met TIV nog wel overheen kunnen, omdat we een langere voorbereidingstijd hebben. Hierdoor hebben we meer tijd om ons te presenteren aan de potentiële bezoekers in de regio, die voor een deel toch nog onbekend zijn met het concept van onze vakbeurzen.”

Goede basis leggen
Een wellicht nog beter voorbeeld dat de potentie van Evenementenhal Venray illustreert, is de Tuinbouwbeurs. Deze vond vorig jaar december voor de eerste keer plaats. Hulst: “Editie 2 komt in december 2011 en die loopt als een trein. De markt heeft kennis kunnen maken en gezien wat de mogelijkheden zijn. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.” Een dergelijke ontwikkeling heeft Hulst ook met TIV Venray voor ogen. “We willen nu een goede basis leggen. Met meer dan 200 exposanten gaat dat zeker lukken.”
Op die basis kan vervolgens verder worden gebouwd, waarbij ook de nabij gelegen Duitse en Belgische markten kunnen worden betrokken. “Ik merk nu al dat exposanten heel enthousiast zijn over de mogelijkheden om via TIV Venray contact te leggen met potentiële klanten in Duitsland en België. Maar dat is vooral iets voor de komende jaren. Ik verwacht dat de interesse vanuit Duitsland en België de eerste keer niet zo groot zal zijn, al is TIV Venray ook voor bezoekers uit die landen wel een laagdrempelig evenement. Maar ik denk dat we eerst een gezonde Nederlandse basis moeten leggen. Dan zullen de Duitsers en de Belgen zeker komen.”

De eerste TIV Venray zal ook een METAVAK-plein (machines en gereedschappen voor de verspanende en niet-verspanende industrie) en een VILO-presentatie (verpakkingsindustrie, intern transport, logistiek en opslag) kennen. Antoinette Hulst beschouwt beide presentaties als een echte meerwaarde voor TIV. “Daarmee zetten we een volledig industrieaanbod neer, waarmee een maximale aantrekkingskracht wordt gecreëerd.”

Spreekt deelname aan TIV Venray u aan of wenst u een bezoek te brengen aan dit evenement? Kijk voor meer informatie hier of bel 0523 – 289 898.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Lima presenteert nieuwe elektrische Mitsubishi

13-11 Lima Intern Transport introduceert op VILO Venray de compleet nieuwe Mitsubishi elektrische heftruck: de…

Toeleveren

Machinefabriek “Huba” en “Jeldi” Metaal gaan voor samenwerking

13-11 Ze komen al langere tijd bij elkaar over de werkvloer en vullen elkaar goed …

Toeleveren

Elmec opnieuw van de partij

13-11 Elmec ziet deelname aan TIV Venray als een ideale manier om haar diensten en…

Toeleveren

TIV Venray met Innovation Wall en Engineering Experience

12-11 Op 18, 19 en 20 november opent Evenementenhal Venray haar deuren voor de vierde…

Toeleveren

Beurscombinatie brengt 7400 bezoekers op de been

27-11 De exposanten en organisatie van TIV, VILO en SecuVak Venray kijken tevreden terug op…

Geen categorie

Ter Hoek Vonkerosie: Probleemoplosser van formaat

18-11 Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen, deze week exposant op TIV Venray, is marktleider in…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Toeleveren

TIV Venray samen met VILO & SecuVak

18-11 Deze week vindt Technische Industriële Vakbeurs plaats in combinatie met VILO en SecuVak. Drie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen