Euroblech 2012: Duurzaam succes in mondiale markt

0
486

De volgende Euroblech is nog erg ver weg, maar het thema van de 22e editie van deze internationale plaatwerkvakbeurs (23-27 oktober 2012 in Hannover) staat al vast: Duurzaam succes in een mondiale markt.

De reservering van standruimte voor de Euroblech 2012 is al begonnen, zo laat beurorganisator Mack Brooks weten. De beurs zal worden gehouden in acht hallen van de Hannover Messe. De exposantenbrochure, gepubliceerd in vijf talen, is al beschikbaar en bevat informatie voor bedrijven, die belangstelling hebben om deel te nemen aan ‘s werelds belangrijkste beurs op het gebied van plaatbewerking.

Euroblech 2010 telde in totaal 1455 exposanten uit 43 landen en 61.500 bezoekers uit 98 landen. Hiermee had de beurs meer dan ooit een internationaal karakter. Vooral de interesse vanuit Azië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten nam sterk toe.

“De plaatbewerkingsindustrie is een hoog productieve industriële sector, zo is de afgelopen jaren duidelijk geworden”, stelt Mac Brooks in een persbericht. “De industrie was in staat om de economische crisis het hoofd te bieden door kennis, flexibiliteit en voortdurende innovatie. Nu moeten bedrijven heel goed kijken naar industriële trends en mondiale markten. Alleen bedrijven die hun markten kennen en hun kansen vroeg genoeg pakken, kunnen profiteren van nieuwe zakelijke kansen. Dit geldt zowel voor kleine bedrijven die willen groeien in een specifieke regio als voor mondiale spelers, die hun wereldwijde netwerken voortdurend ontwikkelen.”

“Sinds de vorige Euroblech is de economische situatie in de plaatbewerkingsindustrie duidelijk gestabiliseerd. Hoewel de reservering van standruimte nog maar net is begonnen, zien we nu al heel duidelijk een positieve vraag naar standruimte op de Euroblech 2012”, zegt Nicola Hamann, beursdirecteur namens Mack Brooks Exhibitions. “Terwijl de meeste bedrijven bij de vorige beurs nog voorzichtig waren en de voorkeur gaven aan het reserveren van de gebruikelijke standruimte, vragen veel exposanten nu om meer ruimte.’

Het expositieprogramma van de Euroblech omvat vijftien categorieën, die samen de complete plaatbewerkingsketen bestrijken. Om het groeiende belang van hybride structuren in de plaatbewerking te onderstrepen is de bewerking van plaatmateriaal/plastic hybride structuren als een aparte categorie in het programma opgenomen.

Alle informatie is beschikbaar op vernieuwde beurswebsite van Euroblech 2012.