Europese klanten op bezoek bij Haas in Californië

Gasten van 66 bedrijven uit Nederland, België, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Polen en Estland brachten onlangs een bezoek aan de fabriek van Haas Automation in Californië. De Europese gasten konden met eigen ogen zien hoe hoe Haas-machines worden gebouwd.

Het evenement duurde twee dagen en bood bezoekers de kans om een rondleiding te krijgen in de Haas-fabriek in volle productie en gezichten te plakken op enkele bekende namen, zoals General Manager Bob Murray en uiteraard ook oprichter en eigenaar Gene Haas. De gasten werden in elektrische golfkarretjes rondgereden in het uitgebreide fabriekscomplex in Oxnard. Hierbij kregen ze ook de plaatsen te zien waar de nieuwe productiehallen komen, die gepland zijn voor begin 2012. Alles was open toegankelijk. Zo konden bezoekers de nieuwste Haas-innovaties bekijken. Senior managers waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Haas Automation Inc. telt meer dan 1.000 medewerkers in zijn fabriek in Oxnard, van ingenieurs, monteurs en arbeiders tot programmeurs en operators. Het bedrijf verdubbelde zijn productie in 2010. Momenteel bouwt het 1.200 machines per maand. Dat komt neer op een gemiddelde van 50 machines per dag en dat aantal zal stijgen tot 80 per dag in 2012.

Markus Rominger, algemeen directeur van Rominger Medizintechnik, een producent van instrumenten voor neurochirurgie, orthopedie en gynaecologie, was vooral onder de indruk van hoe goed georganiseerd en efficiënt de Haas-fabriek is: “Alles verloopt ongelofelijk vlot”, zei hij. Ook veel andere aanwezigen waren die mening toegedaan, onder wie Volker Hettig van Hettig German Precision, een producent van kwalitatief hoogwaardige onderdelen voor medische en tandheelkundige technologie: “Ik was verbaasd over het hoge niveau van automatisering en de perfect georganiseerde bedrijfsprocessen”, zei hij. “Maar wat mij nog het meest opviel, was dat heel veel van de gebruikte machines in de Haas-fabriek Haas-machines zijn. Bijna alles wordt geproduceerd met eigen Haas-machines! Het feit dat het bedrijf gelooft in zijn eigen producten, is voor mij een bewijs van de betrouwbaarheid van hun machines.”

Een andere aanwezige was Jürgen Hinkhofer van Ernst und Landerer. Hij heeft geïnvesteerd in 23 Haas-machines om matrijzen te verspanen die worden gebruikt voor de productie van pompen. “Ik ben erg onder de indruk van de ultramoderne productiesetup, de vele robotcellen en de netheid in de fabriek. Dit bezoek bevestigde dat mijn investering in Haas-machines voor Ernst und Landerer de juiste beslissing is.”

“We hopen dat onze gasten geïnspireerd huiswaarts keerden”, zegt Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe. “We waren blij hen te mogen verwelkomen in de fabriek, kennis te maken en meer te weten te komen over hun bedrijven en behoeften. Het evenement was een groot succes.”

Haas wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Goede klantenrelaties zijn goud waard voor Jeva

07-11 Jeva Metaalbewerking is een specialist in CNC draaien en frezen. Daarnaast is het bedrijf…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beul van een Y-as machine maakt product in één keer af

29-09 Een beul van een machine. Dat was de eerste indruk die Ton Bruns, operationeel…

Personeel en Opleiding

CNC Simulator voor programmeerscholing op 3D virtuele draai- en freesmachines

09-09 Voor vmbo/mbo techniekopleidingen introduceert het CNC Instructie Buro de software CNC Simulator Pro. Leerlingen…

Featured

Frezer Daniël (20) wil op WorldSkills het beste uit zichzelf halen

07-07 ‘Supermooi’. Het is een woord dat Daniël van Voorthuizen (20) regelmatig in de mond…

Verspanen

Volautomatisch ponsen met krachtcilinders

04-04 Het thema van de Brabantse Metaaldagen (procesoptimalisatie en productieverbetering) sluit uitstekend aan bij het…

Verspanen

ROC van Twente met 22 finalisten naar Skills the Finals 2019

11-03 Tijdens Skills The Finals 2019 doen 22 studenten van ROC van Twente een greep…

Automatisering

Waveform frezen standaard in nieuwe SharpCAM software

16-04 Met de nieuwe versie van SharpCAM 3D Pro, beschikbaar sinds begin april, kunnen werkstukken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen