Europese klanten op bezoek bij Haas in Californië

0
336

Gasten van 66 bedrijven uit Nederland, België, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Polen en Estland brachten onlangs een bezoek aan de fabriek van Haas Automation in Californië. De Europese gasten konden met eigen ogen zien hoe hoe Haas-machines worden gebouwd.

Het evenement duurde twee dagen en bood bezoekers de kans om een rondleiding te krijgen in de Haas-fabriek in volle productie en gezichten te plakken op enkele bekende namen, zoals General Manager Bob Murray en uiteraard ook oprichter en eigenaar Gene Haas. De gasten werden in elektrische golfkarretjes rondgereden in het uitgebreide fabriekscomplex in Oxnard. Hierbij kregen ze ook de plaatsen te zien waar de nieuwe productiehallen komen, die gepland zijn voor begin 2012. Alles was open toegankelijk. Zo konden bezoekers de nieuwste Haas-innovaties bekijken. Senior managers waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Haas Automation Inc. telt meer dan 1.000 medewerkers in zijn fabriek in Oxnard, van ingenieurs, monteurs en arbeiders tot programmeurs en operators. Het bedrijf verdubbelde zijn productie in 2010. Momenteel bouwt het 1.200 machines per maand. Dat komt neer op een gemiddelde van 50 machines per dag en dat aantal zal stijgen tot 80 per dag in 2012.

Markus Rominger, algemeen directeur van Rominger Medizintechnik, een producent van instrumenten voor neurochirurgie, orthopedie en gynaecologie, was vooral onder de indruk van hoe goed georganiseerd en efficiënt de Haas-fabriek is: “Alles verloopt ongelofelijk vlot”, zei hij. Ook veel andere aanwezigen waren die mening toegedaan, onder wie Volker Hettig van Hettig German Precision, een producent van kwalitatief hoogwaardige onderdelen voor medische en tandheelkundige technologie: “Ik was verbaasd over het hoge niveau van automatisering en de perfect georganiseerde bedrijfsprocessen”, zei hij. “Maar wat mij nog het meest opviel, was dat heel veel van de gebruikte machines in de Haas-fabriek Haas-machines zijn. Bijna alles wordt geproduceerd met eigen Haas-machines! Het feit dat het bedrijf gelooft in zijn eigen producten, is voor mij een bewijs van de betrouwbaarheid van hun machines.”

Een andere aanwezige was Jürgen Hinkhofer van Ernst und Landerer. Hij heeft geïnvesteerd in 23 Haas-machines om matrijzen te verspanen die worden gebruikt voor de productie van pompen. “Ik ben erg onder de indruk van de ultramoderne productiesetup, de vele robotcellen en de netheid in de fabriek. Dit bezoek bevestigde dat mijn investering in Haas-machines voor Ernst und Landerer de juiste beslissing is.”

“We hopen dat onze gasten geïnspireerd huiswaarts keerden”, zegt Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe. “We waren blij hen te mogen verwelkomen in de fabriek, kennis te maken en meer te weten te komen over hun bedrijven en behoeften. Het evenement was een groot succes.”

Haas wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré.