Excentrisch boutsysteem voor bijna elke ronddraaitafel

Het Zwitserse familiebedrijf pL Lehmann presenteert op de EMO de hoogtepunten uit zijn nieuwe catalogus met CNC-gestuurde indexeer- ronddraaitafels. Deze tafels kenmerken zich door een hoge productiecapaciteit en flexibiliteit, aldus Bokhoven BTM, dat pL Lehman in de Benelux vertegenwoordigt.

Met de introductie van de Serie 500 heeft pL Lehman vorig jaar een op een nieuw concept gebaseerde generatie aangedreven rondraaitafels op de markt gebracht. Door de modulaire opbouw van deze CNC-gestuurde ronddraaitafels is het mogelijk om met vier bouwgroottes meer dan 170 verschillende varianten en combinaties te configureren.

De tijdens de EMO getoonde hoogtepunten komen ook in de nieuwe catalogus van de Serie 500 aan bod. Zo is daar het nieuwe product zentriX voor het snel en eenvoudig achteraf uitrichten op de machine zonder dat hiervoor kostbare aanpassingen noodzakelijk zijn. ZentriX is een excentrisch boutsysteem dat voor bijna elke ronddraaitafel met grondplaat geschikt is en een nauwkeurige uitlijning mogelijk maakt. Eenmaal in positie gebracht kan de plaat zo vastgezet worden dat de inrichting zonder opnieuw uitrichten af- en opgebouwd kan worden.

Nieuw is ook het op HSK gebaseerde posFIX pallet systeem. Robuust, voordelig en geschikt voor het wisselen van werkstukken met robots of handlingssystemen. Door gebruik te maken van posFIX kan de gebruiker zich in veel gevallen het extreem compacte, precisie stabiele maar duurdere ripas palletsysteem of een nulpuntspansysteem besparen. Mocht er voor veeleisende bewerkingen toch een nulpunt- of palletsysteem nodig zijn dan is via gestandaardiseerde adapters montage van producten van verschillende aanbieders op de ronddraaitafels mogelijk. Zo zijn er adapters voor onder andere Erowa, System 3R, Unilock, Schunk, Parotec, Lang, Yerly, Tobler, Triag en Stark.

Binnen de stand-alone aansturing van de draaitafels heeft er een kleine revolutie plaatsgevonden. Per direct maakt pL Lehmann gebruik van de Fanuc PMi CNC- besturing voor de aansturing van haar bijzetassen. Deze besturing is DIN ISO programmeerbaar en de gebruiker profiteert van de wereldwijde Fanuc service.

pL Lehmann heeft ondertussen ook de comptabiliteit van de Serie 500 met nog meer machinebesturingen uitgebreid. Naast de motoren voor Fanuc, Siemens en Heidenhain besturingen zijn nu ook aandrijvingen voor Sanyo, Yaskawa, Mitsubishi, Meldas, Num en Bosch beschikbaar. Bovendien biedt pL Lehmann nieuwe bekabelingsvarianten.

pL Lehmann,  hal 13, stand D14

www.bokhovenbtm.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Tappen wordt kinderspel op stand van Bokhoven BTM

30-09 Bokhoven BTM levert een uitgebreid programma pneumatische en elektrische taparmen van de Italiaanse producent…

Verspanen

65 Ton veilig en snel gedraaid

06-09 Enercon produceert in zijn Mechatronic Competence Center behuizingen en rotornaven voor zijn complete productlijn.…

Toeleveren

Nieuwe Indexeertafel Gunda Electronic

25-06 Tevel vult haar familie stappenmotoren aan met een Indexeertafel MDT36012. De positioneeroplossingen van Gunda…

Geen categorie

Zwitserse ronddraaitafels niet duurder

28-01 Het verbreken van de koppeling tussen de euro en de Zwitserse frank heeft geen…

Geen categorie

Gicom breidt platenmagazijn uit

26-08 Om de dienstverlening aan haar 500 klanten verder te verbeteren, gaat Gicom Metaalbewerking in…

Geen categorie

Thomassen Machining breidt uit met grote kotterbank

16-01 Thomassen Machining in Rheden, nauwkeurig verspaner voor de grote gasturbine- en compressorenbouwers in de…

Geen categorie

Hurco komt met nieuwe lijn horizontale bewerkingscentra

04-01 Hurco introduceert dit jaar met haar HMX serie een nieuwe lijn van horizontale bewerkingscentra.…

Geen categorie

Huisshow Hedelius: palletwisselaar en allround bewerkingscentrum

24-02 Hedelius presenteert tijdens haar huisshow in Meppen (D) op 18 en 19 maart twee…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen