Excentrisch boutsysteem voor bijna elke ronddraaitafel

0

Het Zwitserse familiebedrijf pL Lehmann presenteert op de EMO de hoogtepunten uit zijn nieuwe catalogus met CNC-gestuurde indexeer- ronddraaitafels. Deze tafels kenmerken zich door een hoge productiecapaciteit en flexibiliteit, aldus Bokhoven BTM, dat pL Lehman in de Benelux vertegenwoordigt.

Met de introductie van de Serie 500 heeft pL Lehman vorig jaar een op een nieuw concept gebaseerde generatie aangedreven rondraaitafels op de markt gebracht. Door de modulaire opbouw van deze CNC-gestuurde ronddraaitafels is het mogelijk om met vier bouwgroottes meer dan 170 verschillende varianten en combinaties te configureren.

De tijdens de EMO getoonde hoogtepunten komen ook in de nieuwe catalogus van de Serie 500 aan bod. Zo is daar het nieuwe product zentriX voor het snel en eenvoudig achteraf uitrichten op de machine zonder dat hiervoor kostbare aanpassingen noodzakelijk zijn. ZentriX is een excentrisch boutsysteem dat voor bijna elke ronddraaitafel met grondplaat geschikt is en een nauwkeurige uitlijning mogelijk maakt. Eenmaal in positie gebracht kan de plaat zo vastgezet worden dat de inrichting zonder opnieuw uitrichten af- en opgebouwd kan worden.

Nieuw is ook het op HSK gebaseerde posFIX pallet systeem. Robuust, voordelig en geschikt voor het wisselen van werkstukken met robots of handlingssystemen. Door gebruik te maken van posFIX kan de gebruiker zich in veel gevallen het extreem compacte, precisie stabiele maar duurdere ripas palletsysteem of een nulpuntspansysteem besparen. Mocht er voor veeleisende bewerkingen toch een nulpunt- of palletsysteem nodig zijn dan is via gestandaardiseerde adapters montage van producten van verschillende aanbieders op de ronddraaitafels mogelijk. Zo zijn er adapters voor onder andere Erowa, System 3R, Unilock, Schunk, Parotec, Lang, Yerly, Tobler, Triag en Stark.

Binnen de stand-alone aansturing van de draaitafels heeft er een kleine revolutie plaatsgevonden. Per direct maakt pL Lehmann gebruik van de Fanuc PMi CNC- besturing voor de aansturing van haar bijzetassen. Deze besturing is DIN ISO programmeerbaar en de gebruiker profiteert van de wereldwijde Fanuc service.

pL Lehmann heeft ondertussen ook de comptabiliteit van de Serie 500 met nog meer machinebesturingen uitgebreid. Naast de motoren voor Fanuc, Siemens en Heidenhain besturingen zijn nu ook aandrijvingen voor Sanyo, Yaskawa, Mitsubishi, Meldas, Num en Bosch beschikbaar. Bovendien biedt pL Lehmann nieuwe bekabelingsvarianten.

pL Lehmann,  hal 13, stand D14

www.bokhovenbtm.nl