F. Hoffmann introduceert nieuwe gereedschapswisselaar voor persen

0

F. Hoffmann in Zwijndrecht heeft onder de typebenaming WG een nieuwe serie gereedschapswisselaars voor persen geïntroduceerd. De gereedschapswisselaar is een product van het Zweedse AGAB Pressautomation.

De nieuwe gereedschapswisselaar is voorzien van een gereedschapsschuifsysteem en is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor gereedschapsgewichten van 1.000 tot 4.000 kg. Hij is ontwikkeld voor het snel en veilig behandelen en verwerken van gereedschappen voor persen. De inzet van het apparaat voorkomt daarmee de kans op letsel en vermijdt onnodige belasting van het personeel bij het verwisselen van gereedschappen voor persen.

Het voedingsmechanisme is een schuif-/ treksysteem voor het inschuiven en uittrekken van het gereedschap. Het mechanisme wordt door perslucht bediend. De WG is daartoe voorzien van een persluchtaansluiting. De gereedschapswisselaar is naast de persluchtversie ook leverbaar met hydraulische aansluiting. Een speciale voorziening maakt het verder mogelijk de gereedschapswisselaar direct tegen een pers te monteren. Het apparaat heeft een scharnierende arm voor het behandelen van kleine gereedschappen. Een speciale vergrendeling voorkomt kippen, wanneer de last is verschoven. De gereedschapswisselaar is aangepast aan alle gangbare vorkheftrucks en stapelaars en voldoet aan de CE-voorschriften.

De AGAB gereedschapswisselaar WG 2000 is geschikt voor het behandelen van gereedschappen met een breedte variërend van 100 tot 2.000 mm en een diepte van eveneens 100 tot 2.000 mm. De werksnelheid van het apparaat bedraagt maximaal 0,4 m per minuut. De toegepaste perslucht heeft een werkdruk van 6 bar.