Facturen weer vaker op tijd betaald

0
248

Bedrijven in Nederland betalen hun facturen weer wat beter. In het vierde kwartaal van 2010 blijkt volgens onderzoek van Dun & Bradstreet dat  55 procent van de facturen op tijd worden betaald door bedrijven uit zeven Europese landen.

In Duitsland worden relatief de meeste facturen (61 procent) op tijd betaald. In het Verenigd Koninkrijk daarentegen werd eind 2010 slechts 24,7 procent van de facturen op tijd betaald. De Engelsen vertonen daarmee het slechtste betaalgedrag van alle onderzochte landen.

Betalingsmoraal
In Frankrijk en België is het ook niet goed gesteld met de betalingsmoraal. Daar worden respectievelijk 33,6 procent en 35,1 procent van de facturen op tijd betaald. Spanje (43,1 procent) en Italië (40,4 procent) vormen de middenmoot wat dit betreft.

Late betalingen
In het onderzoek van Dun & Bradstreet werd ook gekeken naar zeer late betalingen, facturen die meer dan dertig dagen te laat betaald worden. In Nederland was dit in het vierde kwartaal bij 3,7 procent van de facturen het geval. Nederland presteert hiermee het beste binnen de zeven Europese landen. Het Europees gemiddelde ligt op 8,8 procent.

Bron: www.ikgastarten.nl