Fe Powertools timmert aan de weg

0
978

Begonnen als importeur van het kernboorprogramma van de Duitse fabrikant BDS Maschinen, breidt Fe Powertools in Alphen aan den Rijn haar programma voortdurend uit. In maart is een importeurschap verworven van ponsen en matrijzen.

“Voor ons is dit een logische stap”, aldus directeur Mark Korsten van Fe Powertools. “In werkplaatsen waar kernboormachines worden gebruikt staan immers ook heel vaak pons- knipmachines.” Alle maten ponsen en matrijzen zijn leverbaar. Ook levert Fe Powertools universele ponsen die bruikbaar zijn in pons-knipmachines van merken als Mubea, Geka, Nitto, Alfra, Peddinghaus, Durma, Sunrise en Kingsland.

Naast de ponsen en matrijzen bestaat het Fe Powertools programma voornamelijk uit kernboormachines, kernboren, PBM, lintzagen, koel- kanaalboren, werkplaatspersen, bandschuurmachines en slijpschijven. Samen met diverse technische groothandelaren worden hiermee de klanten geadviseerd en bediend.

Het BDS programma, dat uit hoogwaardige staalsoorten wordt geproduceerd op moderne CNC-machines, is erg compleet met diverse accessoires zoals vacuümplaten. Dit zijn stalen profielen die door middel van een vacuümpomp zichzelf vastzuigen aan niet magnetische materialen zodat op de plaat een magnetische kernboormachine wordt vastgezet. “Dat is handig voor het boren in RVS of andere niet magnetische materialen”, weet Korsten. Voor het boren in een stalen pijp levert Fe Powertools pijpklemsystemen. Door middel van kettingen die variabel in te stellen zijn, wordt een vlakke stalen plaat vastgezet op een pijp. Op deze vlakke plaat is het ook weer mogelijk een kernboormachine te gebruiken.

Er zijn HSS kernboren leverbaar voor normale bewerkingen in gewoon staal en TCT (hardmetaal) kernboren voor bewerkingen in hardere staalsoorten.

Het hele kernboormachine programma van BDS is standaard voorzien van een automatisch koel- smeersysteem. Machines met een Morse conus aansluiting worden standaard uitgerust met een snelwissel-opname voor kernboren; dit maakt het mogelijke kernboren eenvoudig en snel te wisselen. Bijna alle BDS kernboormachines zijn tegenwoordig voorzien van een olie gesmeerde tandwielbak in plaats van tandwielbakvet. Dit resulteert in minder slijtage dus minder onderhoud. Bij alle BDS kernboormachines zijn de verbindingskabels van de motor naar het frame binnendoor weggewerkt. “Gebruikers hebben hierdoor niet meer de neiging om de machine even aan de kabel op te pakken waardoor er defecten, zoals kabelbreuk, kunnen optreden”, legt Korsten het voordeel hiervan uit.

Op het gebied van lintzagen levert Fe Powertools het merk Lennox. Alle maten en uitvoeringen zijn leverbaar en worden zo nodig speciaal voor de klant op maat gemaakt en gelast. Ook voor reparatie en/of onderhoud aan hun machinepark kunnen klanten bij Fe Powertools terecht. Momenteel rijden er vijf monteurs door heel Nederland, die service en reparatie verrichten. Zo biedt Fe Powertools al een mooi totaalpakket, maar hier zal het niet bij blijven. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten om ons programma voor de metaal- en staalverwerkende industrie uit te breiden”, besluit Korsten.