Fijnmechanische verspaners schrijven orders op Precisiebeurs

Branchevereniging Dutch Precision Technology (DPT) was dit jaar op de Precisiebeurs in Veldhoven aanwezig met maar liefst veertien hightech lidbedrijven. Volgens branchemanager Frans van der Brugh hebben ze daar een goed gevoel aan overgehouden.

De DPT-bedrijven lieten zien dat ze topspecialisten beschikbaar hebben voor alle mogelijke vormen van precisiebewerking, in combinatie met de mogelijkheid onderdelen te assembleren tot samenstellingen en/of complete systemen of producten op elektronicagebied. Deze keer was naast DPT ook de branche Dutch Electronic Systems and Components (DESC) aanwezig.

DPT en DESC werken samen bij het ondersteunen van de Nederlandse industrie op het gebied van het microbewerken en met het ontwikkelen en produceren van elektronische systemen en/of componenten van elektronische systemen. Door deze samenwerking kan de industrie niet alleen een beroep doen op de kennis van microbewerken bij beide instellingen, maar heeft men ook toegang tot expertbedrijven binnen de verenigingen op dit gebied.

Deze editie van de Precisiebeurs was voor zowel bezoekers als exposanten een succes. Het bezoekersaantal kwam uit op 3200. Frans van der Brugh: “Je merkt dat de exposanten waaronder onze veertien lidbedrijven enthousiast zijn. Dit kan ook niet anders, want ze hebben meer bezoekers gesproken dan in 2010. En niet alleen de kwantiteit was bemoedigend. Ook de kwaliteit lijkt goed te zijn.” Van der Brugh stelt vast dat er grote handelsbereidheid was. “Het mooiste dat je als belangenbehartiger kan gebeuren is als er op de beurs zelf orders geschreven worden. En dat gebeurde.”

De Precisiebeurs 2010 vond plaats op 30 november en 1 december in het Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Op deze kennis- en netwerkbeurs presenteerden zich ruim 200 bedrijven uit de hightech industrie, van fijnmechanica tot micro- en nanotechnologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Voorinstelapparaat is sleutel tot precisie

07-12 Tijdens de Precisiebeurs medio november bracht Special Tools Benelux, de Nederlandse vertegenwoordiging van Nikken,…

Toeleveren

Precisie en vibratie gaan samen dankzij optimale demping

07-12 De ISOTablA van Fabreeka is een tafelplatform dat dankzij de actieve demping bij uitstek…

Toeleveren

AM-keten naar wereldmarkt

07-12 “Met dit partnership willen we elkaar versterken en steunen in het realiseren van onze…

Verspanen

Precisiebeurs groeit mee met ambities hightech industrie

21-11 “We zien nu nog meer dan ooit dat de gehele precisietechnologie waardeketen behoefte heeft…

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Verspanen

Populaire Precisiebeurs blijft groeien

09-11 De vraag naar nog nauwkeuriger en kleiner meten, produceren en construeren groeit al jaren.…

Toeleveren

Oplossingen voor Grade 1 en 2 metaalbewerking en cleaning

09-11 Dit doet Gibac, partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisie reiniging voor…

Toeleveren

Kleine stootdempers aan zet bij productie halfgeleiders

07-11 Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen