Flenswalsen biedt ongekende mogelijkheden

0

De techniek van het flenswalsen biedt vele mogelijkheden om metaal naadloos te vervormen. Dit is echter nog lang niet bij iedereen bekend en daarom legt Orfa Visser op TIV Venray het accent op flenswalsen. Een noviteit is het flenswalsen van flenzen en duses aan mantels. Middels deze techniek worden flenzen en duses vervaardigd ten behoeve van in- en uitstroomconussen, venturi’s en tal van metalen verloop- en verbindingsstukken.

Flenswalsen is één van de vijf disciplines die Orfa Visser beheerst. Daarnaast timmert de internationaal opererende toeleverancier uit Dronten ook aan de weg met forceren, dieptrekken, lassen en apparatenbouw. Met dit alles is Orfa Visser actief in de meest uiteenlopende branches.

Hoe werkt het flenswalsen?
Flenswalsen zijn machines die aan gewalste en langsnaadgelaste mantels met een diameter van 315 mm tot 2400 mm aan één of beide zijden een flens kunnen rollen. Na het rollen van de flenzen kunnen, gedurende dezelfde opspanning in de flenzen gaten worden geponst. De flenzen kunnen haaks om of met een radius worden gerold. Het is zelfs mogelijk naderhand een rand terug te rollen. Ook instroomranden van verschillende vormen en radia kunnen op deze manier worden gerold.

Grote nauwkeurigheid
Tijdens het vervormen is de mantel op een speciale opspanrichting gefixeerd, waardoor hij zijn ronde vorm behoudt. Daardoor kunnen de flenzen met de grootste nauwkeurigheid worden gewalst. De ervaring leert dat de lasnaad door het walsen niet wordt beschadigd. Ook de positie en het aantal gaten worden met grote precisie op de juiste steekcirkel aangebracht. De machines zijn computergestuurd waardoor de beweging van de walsrollen alsook de bewerking van de ponsunit steeds herhaald kunnen worden. Hierdoor wordt eenheid in producten verkregen.

Met flenswalsen zijn de volgende vormen mogelijk:
• Mantels met enkele of dubbele duse
• Mantels met enkele of dubbele flens
• Mantels met duse en flens
De bewerkingsvolgorde is als volgt: Lasersnijden of knippen van platen op maat, walsen van de mantels, lassen van de mantels middels langsnaadlasmachines, eventueel slijpen van de lasrups middels hand of gerobotiseerd, flenzen of duses trekken aan mantels middels flenswalsmachines, eventueel plooien van platen en deze met de hand of middels robots lassen in de mantel.

Toepassingen
De middels flenswalsen gemaakte producten worden zijn onder andere terug te vinden in de volgende toepassingen:
• Mangatranden met deksels die toegepast worden
op tankinstallaties
• Ventilatorhuizen met of zonder motorstoelen die
toegepast worden in de luchttechnische industrie
• Filterhuizen die toegepast worden ten behoeve
van kaasmakerijen
• Aanlasflenzen die aan lange buizen gelast kunnen worden
• Trommelfilters met flenzen die toegepast worden
in de filtratietechniek
• Mantels met enkele flenzen die gelast worden op bodems,
die als onderdeel dienen voor opslag-,
meng- en productietanks
• Mantels met dubbele flenzen die geplaatst worden op
trechters en zo als onderdeel dienen voor ontstoffings-,
weeg-, meet- en doseerinstallaties

Wie maken al gebruik van de techniek?
Klanten die nu al gebruik maken van de flenswalstechniek zijn bedrijven die bijvoorbeeld axiaal ventilatoren, airconditioning voor schepen, doseerinstallaties, dakventilatoren, industriële ventilatoren, filtratie-installaties, stofzuiginstallaties, ontstoffingsinstallaties, blowers, cyclonen, filtratietechniek, opslagtanks, mengtanks, productietanks en diverse andere tankinstallaties maken.

Tijdens TIV Venray staan de verkopers van Orfa Visser klaar om de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje diverse producten die middels flenswalsen en de disciplines forceren, dieptrekken, lassen, apparatenbouw zijn gemaakt te bekijken. Wie interesse heeft om langs te komen op de stand en vervolgens de beurs te bezoeken kan via het verkoopteam van Orfa Visser per e-mail gratis kaarten aanvragen. verkoop@orfavisser.nl

TIV Venray, standnummer 282

Vul hier uw prijspuzzel oplossing in!