Flexibele klauwplaten Schunk voor hoog rendement bij draaien

0

Met name gebruikers die op hun draaibank verschillende werkstukken bewerken, kunnen met de 3-klauw krachtbediende klauwplaat Rota NCD van Schunk hun rusttijden en kosten verminderen.

Vanwege de extreem grote doorlaat kunnen op de Rota NCD verschillende staafdiameters worden verwerkt. Bovendien voorkomt het door Schunk gepatenteerde tangklauwsysteem het loskomen van de spanklauwen. De stabiliteit neemt toe en er zijn minder trillingen. Zelfs de kleinste staafdiameter wordt met behulp van de tangklauw met een hoge precisie geklemd. Aan de andere kant maakt de Rota NCD, in combinatie met alle standaard opzet klauwen, vele variaties van de interne en externe spanning mogelijk. Ook kan de gebruiker kiezen tussen inch of metrische vertanding. Een geïntegreerde T-gleuf in de grondklauwen maakt zelfs extreme posities van de opzetklauwen mogelijk.

De veelzijdige krachtbediende klauwplaat is zeer stabiel en stijf. Gebruikers profiteren van een continue hoge kwaliteit, precisie en prestaties. Lange grondklauwgeleidingen ondersteunen de spanklauwen optimaal en maken een lange en duurzame hoge spankracht mogelijk. De aan alle zijden geslepen en geharde functionele onderdelen zorgen voor een hoge rondloopnauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Het spiestaafsysteem voor krachtoverbrenging en het lage gewicht van de grondklauwen maakt een hoog toerental mogelijk.

Vanwege de vele mogelijkheden van de klauwplaat kunnen gebruikers snel en flexibel variëren tussen verschillende opspanningen. Bijvoorbeeld, in plaats van voortdurend opnieuw schakelen tussen een spantangklauw voor de staafbewerking en een conventionele klauwplaat , worden op de Rota NCD alleen de tangklauwen omgewisseld voor opzetklauwen. Daarnaast zijn diverse bewerkingen, zoals hard en zacht draaien, zonder klauwplaat wissel in een opspanning mogelijk. Dit bespaart kostbare tijd en hoge investeringen voor een speciaalklauwplaat.