Flinke schade door brand bij Schumacher Plating

0

Bij Schumacher Plating in Uden heeft zondagavond een flinke brand gewoed. Volgens een politiewoordvoerder is de brand ontstaan door elektriciteitsproblemen.

Een schakelkast tussen twee productielijnen is compleet uitgebrand. Daar is de brand dus vermoedelijk ontstaan. “Het bedrijf heeft behoorlijke schade”, zo vertelde brandweercommandant Ron van der Vlies in het Brabants Dagblad. “De hele achterkant – de hal – stond in brand.”

Schumacher Plating galvaniseert metalen delen. Bij het bedrijf liggen volgens politiewoordvoerder Eric Passchier chemische middelen opgeslagen. De brandweer was in eerste instantie dan ook bang dat er gevaarlijke stoffen zouden vrijkomen bij de brand. De stoffen zijn echter niet door de brand geraakt en metingen hebben volgens Passchier uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Het bleek niet nodig om mensen te evacueren. De brandweer heeft twee meetploegen ingezet vanuit Heeswijk-Dinther. Wel zijn drie vaten met elk zestig liter zoutzuur in het bluswater terecht gekomen. Het waterschap en de gemeente Uden zijn bezig om dat verder te onderzoeken.

De brand brak rond tien voor acht zondagavond uit. De brandweerkorpsen van Uden, Veghel, Boekel en Landerd werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle.

Klik hier voor foto’s en filmbeelden van de brand