Formaco in zee met Franse gieterij LBI

Door een handelsovereenkomst met Les Bronzes d’Industrie (LBI) in Amnéville in Frankrijk heeft Formaco Forgings & Castings in Alblasserdam haar toeleveringspakket voor zware vrijvorm smeed- en gietproducten in speciaalstaal aanzienlijk uitgebreid.

De horizontaal of verticaal centrifugaal gegoten holle gietstukken uit non-ferrolegeringen en RVS, met een maximale afmeting van Ø 6000 x 4500 mm en een maximaal gewicht van 20 ton, worden, eventueel voorbewerkt of volledig nabewerkt, direct aan de Nederlandse opdrachtgevers geleverd. Formaco zorgt daarbij voor de bemiddeling en support vanaf de offerteaanvraag tot aan de daadwerkelijke levering.

LBI is een gieterij voor holle centrifugaal gegoten gietstukken, zoals ringen, lagerbussen en buizen in non-ferro legeringen zoals brons, koper, aluminium en aluminium-brons, alsook RVS, zoals duplex en austenitische of martenitische staalsoorten. LBI, met zijn ruim 200 werknemers en een jaaromzet van rond de 35 miljoen euro, levert wereldwijd aan industriële firma’s in de scheepsbouw, energievoorziening, metallurgie, machinebouw, pompenproducties, luchtvaart, mijnbouw en de bouw van verbrijzelingsmachines. Vooral grote scheepsbouwers zijn trouwe afnemers van LBI: bronzen lagerbussen voor scheepsschroeven, watergesmeerde lagerbehuizingen, afdichtingsbussen, roerasbussen en –lagers, POD-parts en componenten.

Het bedrijf is dan ook gecertificeerd met ISO 9001:2000 en ISO 9100:2000 en uitgebreid geclassificeerd voor de scheepsbouw: Germanischer Lloyds, Lloyds Register of Shipping, American Bureau of S, Det Norske Veritas, Bureau Veritas / Marine division en U.K. Ministry of Defence.

Samenwerking

Robert Heester, directeur van Formaco Forgings & Castings, is bijzonder verheugd met de overeenkomst. “Hiermee breiden wij onze toeleveringsmogelijkheden op het gebied van giet- en smeedwerk aanzienlijk uit. Niet alleen kunnen wij nu, met onze Franse partner, de Nederlandse markt voorzien van zware centrifugaal gegoten delen, maar wij kunnen deze ook compleet bewerkt aanleveren; dit wil zeggen, voorbewerkt of volledig nabewerkt volgens de specificaties van de opdrachtgever. Als handelspartner en toeleverancier van middelgrote en grote giet- en smeedstukken vanaf 2 tot wel 150 ton, hebben wij er een professionele partner bij gekregen, die de techniek van centrifugaal gieten en bewerken van non-ferro legeringen, RVS en speciaalstalen tot in de puntjes beheerst.”

Formaco werkt al ruim 15 jaar samen met toeleveranciers uit West-Europa. De projectengineers van het bedrijf beschikken over specialistische kennis, waarvan klanten in de scheepsbouw, petrochemische industrie, machinebouw, baggerindustrie, tandwielen- en pompenbouw gebruik maken. “Wij ondersteunen de klant in de technische opbouw van de specificatie en zorgen richting de producenten voor een gedegen overdracht van het eisenpakket”, aldus Heester. “Omdat wij meestal in een vroeg stadium reeds betrokken worden in het proces bij de totstandkoming van de specificaties, wordt het kwaliteitsvoordeel in de hele keten vergroot.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Matrho Metals professionaliseert met ISO 9001

08-09 ISO 9001 is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Volgens Gijs…

Materialen

Non-ferro expediteur Ferliner overgenomen door groep investeerders

21-12 Ferliner, een expediteur uit Hedel gespecialiseerd in het transporteren van non-ferro producten, komt in…

3D

Wat hebben kaas en metalen gietstukken gemeen?

13-08 Op het eerste oog lijkt metalen gietwerk in niets op kaas. Toch hebben ze…

Bedrijf en Economie

IHC neemt Belgische gieterij over met Duitse partner

09-02 Koninklijke IHC neemt samen met de Duitse Dihag holding, een van de grootste gieterij…

Verspanen

Koelsmeermiddel met proteïnekracht

11-07 Door het gebruik van een op proteïne gebaseerde en mineraalolievrije metaalbewerkingsvloeistof wordt de gebruiksduur…

Geen categorie

Formaco rondt levering smeeddelen aan grootste hijsschip af

08-06 De bouw van Allseas ‘Pioneering Spirit’, het grootste hijsschip ter wereld, nadert zijn voltooiing.…

Geen categorie

Closed-die smeedwerk voor kleppenhuizen en afsluiters in opkomst

08-12 Om beter aan de gestegen vraag naar een hogere kwaliteit kleppenhuizen en afsluiters in…

Geen categorie

Speciaal gegoten ankers voor superjachten

16-04 Een anker is niet zo maar een anker, zo bewijst Fimbinger met zijn Seahawk…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X