Galvano Hengelo zuinig met energie in nieuw galvaniseerbedrijf

Naast haar grootste klant Eaton, realiseert Galvano Hengelo momenteel een gloednieuw ‘stand-der-techniek galvaniseerbedrijf’. In de nieuwbouw komen vijf lijnen met 30 tot 40 baden, dus in totaal bijna 200 baden. Daarvan krijgen er 40 à 50 afzuiging. Het galvaniseerbedrijf zet hiervoor een nieuwe afzuigtechniek in, die veel energie bespaart.

Galvano Hengelo is specialist in het aanbrengen van metallische deklagen voor technische en functionele toepassingen in diverse sectoren van de toeleverindustrie. Het bedrijf bestaat zo’n 15 jaar en heeft vijfentwintig vaste medewerkers en meer dan driehonderd klanten. Galvano Hengelo is nu nog gevestigd in een pand op het terrein van Thales, maar moet dit uiterlijk 2013 verlaten omdat Thales haar terrein aan het herinrichten is. Daarom wordt er nu nieuw gebouwd naast Eaton. Een logische keus, want deze producent van systemen en componenten voor de beheersing en distributie van elektrische energie, UPS-systemen en producten en diensten voor industriële automatisering, is Galvano’s grootste klant. Door de verhuizing worden de logistieke lijnen verkort.

Breed scala bewerkingen
Op de kavel van bijna 1 hectare is inmiddels een pand verrezen met een hoogte van 9 meter en een vloeroppervlakte van 3.200 vierkante meter. Hierin komen de proceslijnen te staan voor een breed scala aan galvanische bewerkingen voor onder meer Eaton, Thales, Bons & Evers, Norma en Fokker Aerostructures. De inrichting en opbouw van de installaties duurt ongeveer een half jaar, zodat volgens plan in januari 2013 de productie in de nieuwe hal kan starten.

Daar krijgt Galvano Hengelo twee keer zoveel ruimte als nu. En dat heeft grote gevolgen voor de afzuiging. Milieu- en arboregels maken afzuiginstallaties in de oppervlaktebehandelende

industrie onmisbaar. Ze voeren de schadelijke dampen en warmte af die vrijkomen boven baden met bijvoorbeeld logen of zuren voor oppervlaktebehandelingen. Het energieverbruik van luchtafzuiginstallaties in de oppervlaktebehandelende industrie ligt vrij hoog. Als vuistregel geldt in een galvaniseerbedrijf dat tien keer per uur de lucht in het hele gebouw moet worden ververst. In het huidige pand van Galvano wordt daarom circa 100.000 kubieke meter lucht per uur onttrokken. Het nieuwe gebouw is echter twee keer zo groot. Dat houdt in dat er dan 200.000 kubieke meter lucht onttrokken zou moeten worden, hetgeen natuurlijk een forse kostenstijging zou betekenen.

Besparing op energiekosten
Daarom heeft Galvano Hengelo samen met energie-adviesbureau To Improve bekeken hoe in de nieuwbouw een zo laag mogelijk afzuigdebiet kan worden bereikt. To Improve heeft het reeds toegepaste push-pull systeem verbeterd met aanpassingen aan de push-buis en de afzuigkapconstructie.. Hiervoor zijn bij Galvano Hengelo testen uitgevoerd op onder meer een chemisch nikkelbad. In combinatie met een aanpassing aan de afzuigkap bleek deze buis het afzuigdebiet te reduceren met ruim 50 procent. Dat betekende alleen al voor dit bad een besparing van circa 500 euro per jaar aan energiekosten. De nieuwe techniek zal dan ook worden toegepast in de nieuwe fabriek. Hiervoor is ook subsidie verkregen van de provincie Overijssel in het kader van CO2-reductie. Van de bijna 200 baden krijgen er 40 à 50 afzuiging, deels met automatische deksels, deels met het nieuwe type push-pull afzuigsysteem. Dit maakt de nieuwe afzuiginstallatie 60 procent zuiniger dan de huidige. Dat scheelt niet alleen in de investering in het afzuigsysteem, ook kunnen het luchttoevoersysteem en de warmte-opwekking kleiner worden gekozen.

Concurrentiepositie
De verbeterde afzuiging bespaart energie en is dus goed voor het milieu. Maar het systeem is ook goed voor de concurrentiepositie van Galvano Hengelo. En dat is noodzakelijk, nu ook de oppervlaktebehandelende industrie lastige tijden doormaakt door de schuldencrisis en de concurrentie van landen als Turkije en China. Kostenbeheersing is essentieel om klanten niet naar het buitenland te jagen. Een goed energiebeheersingssysteem draagt daaraan in belangrijke mate bij.

Galvano Hengelo
Standnummer 306

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Energie hot item in oppervlaktetechniek

12-01 Voor de oppervlaktetechnologie-branche is energie een belangrijke voorwaarde om een goede coating aan te…

Oppervlaktetechniek

Oppervlaktebehandelaars: hogere prijzen en langere leveringstijden

10-11 De afgelopen maanden krijgt de brancheorganisatie steeds vaker van haar leden te horen dat…

Oppervlaktetechniek

MetaalNieuws thema/special Oppervlaktetechniek

03-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe generatie van warmwalsen

18-12 De nieuwe deklaag AS Pro vermindert de nadelige opname van waterstof tijdens de gloeifase…

Oppervlaktetechniek

Gave wandkalender Cromax met Yamaha MotoGP-team

11-12 Cromax, een lakmerk van Axalta, heeft zijn kalender voor 2020 onthuld. Deze is gemaakt…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish automatiseert slijpen van samenstellingen

12-11 RVS Finish in Bergeijk ontwikkelt samen met leverancier VDS een multifunctionele slijprobot van Staübli…

Oppervlaktetechniek

Veilig en economisch aluminium bewerken

07-11 Pferd biedt met de nieuwe Alumaster-generatie veilige en economische oplossingen voor de vaak complexe…

Oppervlaktetechniek

Topfinish kijkt terug op geslaagde beurs

02-11 Topfinish staat altijd graag op METAVAK. “Het is een praktische en toegankelijke beurs met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen