Gehuurde staaldraadkabels versnellen bouwproces

Waar in december de meeste bouwprojecten werden stilgelegd wegens vorst en sneeuw, werkte ASK Romein Staalbouw gewoon door aan de nieuwe parkeergarage bij Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) en de Medimall in Rotterdam. Met dank aan 168  handbediende staaldraadtakels van LGH.

Dit ziekenhuis en zorgcentrum worden in 2011 in gebruik genomen, waardoor er een flinke tijdsdruk ligt op de bouw van de parkeergarage. Om zo min mogelijk vertraging op te lopen gooide ASK Romein de planning om. Mede dankzij de handbediende staaldraadtakels (tirfors) van LGH werd de garage gedurende de vorstperiode, wanneer het uitharden van beton langzaam verloopt, overeind gehouden.

In opdracht van BAM Wegen Regio Zuidwest bouwt ASK Romein Staalbouw de staalconstructie van de nieuwe parkeergarage in Rotterdam. Deze komt tussen het ziekenhuis en het metrostation in te liggen en zal deels bedoeld zijn voor bezoekers van het ziekenhuis en naastgelegen zorgcentrum, en deels als P+R-terrein in gebruik worden genomen. De garage biedt straks plaats aan circa 2000 auto’s.
De parkeergarage wordt in ongeveer de helft van de tijd gebouwd die normaal voor een project van dergelijke omvang staat. Vanwege die tijdsdruk wilde ASK Romein ondanks vorst en sneeuw gewoon doorwerken. Werkzaamheden als het monteren van staal en leggen van kanaalplaten zijn daarom naar voren geschoven, terwijl het voegen wordt uitgesteld tot de dooi goed invalt. Omdat beton bij vorst langzaam uithardt, krijgt het gebouw nu pas laat zijn stabiliteit. Om toch te garanderen dat het gebouw loodrecht staat, waren er veel meer tirfors nodig dan anders. Om in deze plotselinge behoefte te voorzien, deed ASK Staalbouw een beroep op LGH en huurde 168 handbediende staaldraadtakels.

Marco van Dijk, projectleider bij ASK Staalbouw: “We zullen in de toekomst steeds vaker materieel gaan huren. Bouwen wordt immers steeds meer specialistisch. Omdat ons bedrijf zich juist onderscheidt in bouwprojecten waar net iets anders of meer wordt gevraagd dan standaard, komen we steeds vaker in situaties waarin we bijzonder materieel nodig hebben. Het lijdt geen twijfel dat het dan voordeliger is om te huren dan te kopen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Verspanen

Leering Hengelo gaat boor-zaag installaties APS Europe verkopen

10-12 Leering Hengelo en APS Europe gaan per direct samenwerken op het gebied van de…

Automatisering

ConstruSteel past subtitel bedrijfsnaam aan

18-11 ConstruSteel heeft een kleine aanpassing gedaan in de subtitel van de bedrijfsnaam: ‘ERP software’…

Automatisering

Liemar officieel partner Exact

04-06 Liemar Software is officieel partner van Exact Software Nederland geworden. Deze samenwerking is bevestigd…

Bedrijf en Economie

Van den Brink Staalbouw opent nevenvestiging in Nijverdal

03-01 Van den Brink Staalbouw gaat in het Twentse Nijverdal een nieuwe nevenvestiging bouwen. Op Bedrijvenpark…

Automatisering

ConstruSteel lanceert Tekla Apps

29-09 Softwarebedrijf ConstruSteel heeft een wereldwijde innovatie voor de staalbouw-branche gepresenteerd. “Hiermee kunnen onze gereedschappen…

Geen categorie

Kroon op het werk van A’DAM Toren

29-04 Met de grootste mobiele kraan van Europa is een nieuwe kroon op A’DAM (de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen