GF AgieCharmilles blijft grenzen opzoeken

Onder het motto ‘Ontdek de plus van GF AgieCharmilles’ zal de Zwitserse machinefabrikant tijdens de EMO nieuwe machines op het gebied van frezen, eroderen en lasertextueren introduceren.

Tot de noviteiten op freesgebied behoren twee Mikron high speed freescentra (HSM-serie) voor prototypebouw, matrijzenbouw en volautomatische productie van kleine series, waar hoge eisen gesteld worden aan nauwkeurigheid en oppervlaktefinishing. De nieuwe Mikron HSM 400 LP Precision moet daarbij volgens GF AgieCharmilles qua precisie en oppervlaktefinishing een nieuwe standaard voor de automatische productie van fijnmechanische componenten voor de matrijzenbouw gaan worden. Daarnaast worden twee nieuwe Mikron HPM freescentra voor 5-assige bewerken met een hoge freescapaciteit gepresenteerd.

Voor draad- en zinkvonkspecialisten toont GF AgieCharmilles met een zevental erodeermachines de laatste stand van de techniek, waaronder de Cut 1000, ’s werelds nauwkeurigste draadvonkmachine bedoeld voor mikrobewerkingen. De CUT 1000 is uitgerust met een ‘Integrated Vision Unit’ (IVU), die details kan weergeven die met een 3D sonde niet meer te zien zijn. Nieuw is de Cut 2000 OilTech, waarbij olie als diëlektricum wordt toegepast voor corrosiegevoelige materialen.

Daarnaast presenteert GF AgieCharmilles drie zinkvonkmachines, waaronder de Form 1000 en Form 300 met magazijn en beladingsrobot en de kleinere Form 200 mS met roterend gereedschap wisselsysteem.

Lasertextueren is een nieuwe technologie die GF AgieCharmilles heeft ontwikkeld voor het aanbrengen van hoognauwkeurige oppervlaktestructuren op matrijsdelen. Tijdens de EMO wordt met de Laser 1000 5Ax getoond hoe de lasertechnologie nieuwe mogelijkheden biedt voor toepassingen in onder meer de automotive en matrijzen voor consumentenproducten en luxe producten. Zo kunnen onder meer merktekens, logo’s en de meest uiteenlopende structuren in matrijsdelen worden aangebracht. In de automobielindustrie worden de Laser machines al ingezet voor matrijzen waarmee structuren voor auto-interieurs worden gemaakt. Bijkomend voordeel is dat bij deze technologie geen spanen, koelvloeistof of andere restmaterialen overblijven. Het materiaal wat verdampt wordt direct afgezogen.

Met een compact en modulaire roterend gereedschap wisselsysteem, een elektrode- of werkstuk-magazijn en een handlingrobot, laat GF AgieCharmilles daarnaast zien hoe je de productie op een economisch interessante manier kan automatiseren.

GF AgieCharmilles zal op de EMO aan de hand van specifieke toepassingsvoorbeelden voor onder meer de automotive, lucht- en ruimtevaart, medische apparatenbouw, ICT- en communicatietechnologie en productie van elektronica componenten demonstreren dat het bij de ontwikkeling van nieuwe machines voortdurend de grenzen van precisie en oppervlaktefinishing opzoekt.

Agie Charmilles

Hal 27, Stand D44

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X