Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast boeken records

Het technologiebeurzenkwartet Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast eindigde na vijf beursdagen in Düsseldorf met records aan zowel de zijde van de exposanten als de bezoekers. De 1.958 exposanten van over de gehele wereld presenteerden hun producten en diensten aan 79.000 bezoekers uit in totaal 83 landen.

Het aandeel van de internationale bezoekers in vergelijking met de voorgaande beurzen steeg: meer dan 54 procent reisde eind juni/begin juli van landen buiten Duitsland naar Düsseldorf, met name vanuit India, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Bijna 80 procent van de bezoekers heeft aangegeven binnen twee jaar te zullen investeren. Maar ook concrete orders waren tijdens de vier beurzen onder de overkoepelende term ‘The Bright World of Metals’ geen uitzondering. Zo is er tussen een Duitse gieterij-installatiebouwer en een Oezbeeks spoorwegbedrijf op de beurs een contract met een waarde van 54 miljoen US-dollar getekend. Tevens heeft een inductieovenproducent uit Dortmund een van ’s werelds best presterende smeltovens aan een Indiase staalproducent op de beurs kunnen verkopen.

De woordvoerders van de exposerende industrie van gieterijtechniek, metallurgie, warmteprocestechniek en gieterijproducten lieten zich lovend uit over de zakelijke competentie van de bezoekerst. Zo benadrukte Ioannis Ioannidis, woordvoerder van de directie van Oskar Frech en president van Gifa, dat Gifa 2011 in positieve economische omstandigheden heeft plaatsgevonden. “We hebben een groot aantal internationale klanten mogen ontvangen die aan hebben gegeven concrete investeringsplannen te hebben. De stemming was geweldig.” Voor Dieter Rosenthal, bestuurslid van SMS Siemag en president van Metec, heeft de beurs geheel de verwachtingen van zijn bedrijf waargemaakt en deze gedeeltelijk zelfs overtroffen. “Wat ons als bijzonder positief is bijgebleven, is de goede kwaliteit van de gesprekken met geïnteresseerden en bestaande contacten van over de hele wereld. Dat biedt ons een goed fundament voor het uitbreiden van deze contacten, het voortzetten van de gesprekken en de intensivering van zakelijke betrekkingen.” Hermann Stumpp, voorzitter van de LOI Italimpiante Gruppe, LOI Thermprocess en tevens president van Thermprocess, stelde vast dat op de beurs de gehele competentie van de branche, zowel wat de exposanten als de bezoekers betrof, gebundeld aanwezig was. “Thermprocess is een uniek podium voor de internationale warmteprocestechniek. We kunnen veel goede contacten leggen . Met name uit India hebben we veel bezoekers op de stand mogen ontvangen.”

Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast zullen zich als technologiebeurzenkwartet in de zomer van 2015 weer in Düsseldorf presenteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

Toeleveren

Nieuwe norm warmtebehandeling mechanische onderdelen

12-04 De norm zal een lijst met best-practices bevatten en kan gebruikt worden voor de…

Bedrijf en Economie

Staalgieter Cirex in Amerikaanse handen

02-03 Het Amerikaanse Signicast, onderdeel van Form Technologies, neemt staalgieter Cirex in Almelo over van…

Verbinden

Met oude ambachten nieuwe kunstwerken gerealiseerd

04-11 Tien merendeels jonge kunstenaars hebben onlangs bij Smederij Cornelis Pronk in Andelst ervaring opgedaan…

Verspanen

24ste Gietcel Buvo Castings

23-07 In 1980 startte de Helmondse aluminium hogedrukgieterij Buvo Castings met 1 gietcel en 3…

Personeel en Opleiding

Vijfdaagse masterclass Making and Metal biedt verdieping

28-05 Voor een week van inspiratie en verdieping in metaaltechnieken, zoekt Making and Metal tien…

Materialen

Fins staal brengt wetenschappers naar diepste plek van de oceaan

13-11 In de staalgieterij van het Finse Tevo Lokomo wordt een duikcabine geproduceerd, die bestand…

Toeleveren

Extra continugietmachine in aanbouw

02-10 Bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een van de belangrijkste investeringsprojecten Een jaar geleden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X