Gigabit-switches voor industriële communicatietoepassingen

0

Weidmüller komt met drie nieuwe productlijnen in switches – BasicLine, ValueLine en PremiumLine – en komt daarmee tegemoet aan alle communicatie-eisen in de industriële sector.

Weidmüllers nieuwe managed gigabit-switches uit de productlijn PremiumLine zijn ontworpen voor het high-end bereik: ze zijn uitgerust met uitgebreide management- en beveiligingsfuncties en daardoor geschikt voor veeleisende netwerktoepassingen.

De switches zijn leverbaar met gigabit Ethernet-poorten of Fast Ethernet-poorten. Eén variant is uitgerust met Fast Ethernet-poorten en Power-over-Ethernet-poorten. Met hun redundante ring-topologie (hersteltijd ≤ 20 ms) vergroten deze switches de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van industriële netwerken. De gigabit-varianten kunnen worden ingezet in netwerken met intensief dataverkeer en optionele SFP-transceivers bieden een hoge mate van flexibiliteit. Daarmee zijn gigabit Ethernet-switches zowel geschikt voor communicatie-intensieve toepassingen in complexe subnetwerken als voor grote datavolumes in backbone-toepassingen.

Managed gigabit Ethernet-switches hebben twee gigabit Ethernet-poorten en 16 Fast Ethernet-poorten, voor koperkabels en glasvezelkabels. Ze ondersteunen alle gangbare protocollen voor TCP/IP-gebaseerde industriële netwerken (bijv. Ethernet/IP en Modbus/TCP). Dankzij een externe geheugen- en configuratiemodule kunnen switch-configuraties eenvoudig worden vervangen en aangepast, wat een hoge netwerkbeschikbaarheid garandeert. Managed gigabit Ethernet-switches beschikken over de volgende internationale vergunningen en overeenstemmingscertificaten: CE, FCC, UL/cUL Klasse I Div 2 / Atex, DNV / GL.

Website Weidmuller