Gigantische inspanningen

Kabelrupsexpert igus heeft zijn testlaboratorium voor kabelrupsen en kabels in Keulen aanzienlijk uitgebreid. Op meer dan zeventig proefstanden worden voortdurend nieuwe standaardproducten en klantspecifieke kabelrupsen getest.

Het spectrum in het testlaboratorium reikt van klimaatkast, diepvriescontainer en reflexie-arme ruimte voor de geluidsmeting, tests aan zes-assige robots en andere torsiemachines via proefstanden voor dynamische simulaties (bijvoorbeeld rugwaartse buigradii) tot testinstallaties buiten voor lange kabelrupsverplaatsingen.
Elk jaar voert igus hier meer dan 10.000 tests uit en de tendens is stijgend. Naast 7.500 tests met polymeerglijlagers, -scharnierlagers, -kogellagers en lineaire glijlagers komen daar circa 3.000 kabelrupstests en nog eens 400 kabeltests (1.000 verschillende types) bij. De zwaartepunten bij de tests zijn de levensduur, trek- en schuifkrachten, frictiewaarden, slijtage, aandrijfkrachten/energie-efficiëntie en wrijving bij verschillende snelheden en belastingen plus factoren zoals vuil, weersinvloeden, koude of ook stoten en slagen. Het doel is om de toepassingsgrenzen steeds verder te verleggen. In totaal worden jaarlijks circa 9.000 testresultaten in de elektronische databanken opgenomen.
De onderneming biedt circa 25 online-tools voor het E-Engineering, daaronder de wereldwijd enige berekening voor de levensduur van kabelrupsen. Via de quicklink www.igus.nl/longer-life kan het programma direct worden opgeroepen. Daar kunnen klanten eerst de gewenste kabelrups in het systeem invoeren en de toepassing ‚vrijdragend’ of ‚glijdend’ aangeven. Na de vermelding van extra toegevoegd gewicht, verplaatsing, snelheid en acceleratie wordt de te verwachten levensduur automatisch in dubbele slagen en kilometers aangegeven op basis van proefondervindelijk verzamelde gegevens. Optioneel wordt ook de invoer van externe invloeden zoals verontreiniging, wind en de omgevingstemperatuur aangeboden.

igus Nederland
Standnummer 115

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen