Goede stemming op TIV Gorinchem

De toeleveringsvakbeurs TIV Gorinchem, de eerste belangrijke beurs voor de technische industrie in 2012, heeft 6497 bezoekers getrokken. Dat was wat minder dan vorig jaar.

Maar TIV Gorinchem telde dit jaar dan ook wat minder exposanten; een kleine 150, terwijl dat er vorig jaar nog tegen de 200 waren. Een mooie uitdaging dus voor de nieuwe beursmanager Bennie Haan om het aantal deelnemers weer op een hoger niveau te brengen. Hij is per 1 januari aangetreden als opvolger van Leoni Blokhuis en vanaf nu verantwoordelijk voor TIV Gorinchem en TIV Hardenberg. De eerste kennismaking met de driedaagse vakbeurs is hem zeer goed bevallen. “Ik heb drie dagen lang sfeer kunnen proeven en getracht om kennis te maken met zoveel mogelijk exposanten. Dat is heel goed gegaan, al heb ik natuurlijk nog niet met iedereen kunnen spreken. Maar dat komt nog wel.”

De beursvloer was dan weliswaar wat kleiner, TIV Gorinchem bood wel weer een compleet aanbod voor de bezoekers uit de technische industrie en aanverwante sectoren. Vooral de materialenleveranciers en de toeleveranciers van plaatbewerking waren goed vertegenwoordigd. Maar ook een grootverspaner als Bauhuis Verspaning was weer present. Directeur Willem Wessels had een prima beurs: “Qua aantal bezoekers was het misschien wat minder druk, maar ik heb zoals altijd weer een aantal goede gesprekken gehad. Volgend jaar sta ik hier dan ook zeker weer.” Teun Pasterkamp was van de partij met Pasterkamp Metal Sheet Solutions uit Urk, gespecialiseerd in het ontwikkelen van complete rolvormlijnen voor open en gesloten profielen. Ook hij oogde tevreden. “De kwaliteit van de bezoekers was goed.”

Voor TIV-organisator Bennie Haan is het nu op naar TIV Hardenberg (4, 5 en 6 september), zijn volgende klus. Dat is een grote vakbeurs, die elk jaar ruim 400 exposanten telt en telkens weer bijna het aantal van 15.000 bezoekers aantikt. “Het is een geweldige uitdaging om dat succes verder uit te bouwen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor TIV Gorinchem volgend jaar. Eerder geopperde plannen voor een kunststoffenplein ga ik zeker oppakken. Ook gaan we kijken hoe we het 3D Printplein, dat in teken staat van de zich snel ontwikkelende rapid manufacturing technieken, kunnen uitbouwen. Vorig jaar hadden we in Hardenberg voor de eerste keer zo’n plein. Dat zijn zeker allemaal ideeën die we meennemen naar de komende edities.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Verspanen is een taal

15-11 Seco Tools Benelux besteedt veel aandacht aan het opleiden van klanten. Patrick de Vos,…

Toeleveren

Onze knowhow gaat verder dan de bodem

15-11 De Plaatijzerindustrie is al vele jaren een bekende verschijning op de TIV-vakbeurzen. De bezoekers…

Toeleveren

Elmec klaart zware klus

15-11 Elmec heeft afgelopen zomer een 200 ton dubbelliggerbovenloopkraan geïnstalleerd bij de  SIF Group in…

Toeleveren

Nieuwe aanwinst HFI

14-11 HFI in Groenlo heeft geïnvesteerd in een tweede Nakamura-Tome WT-250II. Dit is een multi-turret…

Toeleveren

Beelen Techniek: klein bedrijf, groot in kennis en kunde

14-11 Beelen Techniek is een relatief klein bedrijf, waar een prettige familiaire sfeer heerst. En…

Geen categorie

METAVAK mooie aanvulling op TIV

28-08 Een mooie mix van aanbieders van machines, gereedschappen en aanverwante producten en diensten voor…

Algemeen

Gratis entree bij 2 vakbeurzen onder één dak

16-08 Breng op 4, 5 en 6 september een bezoek aan Evenementenhal Hardenberg en maak…

Geen categorie

Blokland gaat waterstraalsnijden

26-01 “We denken veel van onze bestaande klanten hiermee wel een plezier te doen.” Dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X